Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων: Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου και την τιμητική του έχει το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο»

Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων: Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου και την τιμητική του έχει το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο»

Το δικό της μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στις 12 Μαΐου θέλησε να στείλει με γραπτή δήλωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η μητέρα είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο.

Αναλυτικά γράφει τα εξής:

«Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου και την τιμητική του έχει το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο.

Μαμά, μανούλα, μάνα, μανουλίτσα, όπως και να τη φωνάξουμε, η Μητέρα μας είναι μία και μοναδική. Πηγή της ζωής και της πρώτης πνοής.

Ζεστή αγκαλιά μέρα- νύχτα. Το χάδι της, οι συμβουλές της είναι αξία ζωής, κίνητρο έμπνευσης στις δύσκολες αλλά και στις εύκολες στιγμές μας. Η παρουσία της ή η απουσία της καθορίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης που νιώθει η κάθε μητέρα για το παιδί και την οικογένειά της.

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στις μητέρες. Και η γιορτή της Μητέρας, η οποία φέτος πέφτει στις 12 του μηνός Μαΐου, είναι πάντα μια ευκαιρία για να εκφράσουμε με έναν απλό αλλά γλυκό τρόπο, την αγάπη προς τη μητέρα.

Ένα όμορφο μπουκέτο με λουλούδια είναι ό,τι καλύτερο για να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της μητέρας.

Μητέρα, ο στυλοβάτης της οικογένειας, πάντα δίπλα μας στις χαρές, στις λύπες και τις δυσκολίες.

Μητέρα, η τράπεζα, στην οποία καταθέτουμε όλους μας τους πόνους και τις ανησυχίες.

Μητέρα, όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί.

Η διάσημη συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι όρισε την αγάπη της μητέρας ως: «Η αγάπη της μάνας για το παιδί της είναι μοναδική στον κόσμο. Δεν ξέρει κανέναν νόμο, οίκτο, τα προγραμματίζει όλα και συνθλίβει όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του!»

Στην Αρχαία Ελλάδα, την Άνοιξη, τιμούσαν τη Γαία, που συμβόλιζε τη μάνα Γη, τη μητέρα όλων, Θεών και ανθρώπων και στη συνέχεια τη Ρέα, σύζυγο του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

Στον Χριστιανισμό, η μητέρα του Ιησού, η Παναγία, είναι η απόλυτη μορφή της μητρότητας.

Λένε πως η ιστορία μας ξεκινά πάντα από την ιστορία της μητέρας μας. Εκείνη είναι η αρχή των πάντων στη ζωή μας, εκείνη μας έφερε στον κόσμο, μας πότισε με την αγάπη και τη φροντίδα της, ακολούθησε κάθε μας βήμα, στήριξε κάθε μας όνειρο, ίσιωσε τις στραβές γραμμές και μας βοήθησε να τραβήξουμε ίσιες και στάθηκε πίσω μας, λίγο να σπρώχνει και λίγο να στηρίζει.

Η μητέρα μας είναι η αρχή μας. Είναι αυτή που μας έμαθε πώς να αγαπάμε, αλλά και πώς να είμαστε και εμείς μαμάδες. Η αγάπη της μάνας είναι ένας βροντερός καταρράκτης και ένα αστείρευτο πηγάδι.

Μπορούμε μόνο να ευχαριστήσουμε την τύχη μας που μας έτυχε μια τέτοια μάνακαι να της πούμε πως:

«Μαμά σ’ αγαπώ με όλη μου την καρδιά! Δεν υπάρχει κανείς άλλος σας εσένα!»

ΜΑΝΑ, δεν βρίσκεται λέξη καμία, που να’ χει στον ήχο της τόση αρμονία.

Χρόνια πολλά, μαζί με όλη μας την αγάπη σε κάθε μάνα!»

 

Για την Επιτροπή Γυναικών της ΠΟΠΣ

Η Πρόεδρος                        Η Γενική Γραμματέας

Παναγιώτα Βασιλάκου      Αναστασία Πολοζιάνη

To top