Κώστας Μουτζούρης: «Όχι στη δημιουργία δομής στη Χίο»

Κώστας Μουτζούρης: «Όχι στη δημιουργία δομής στη Χίο»

Την αντίθεσή του στη δημιουργία νέας δομή στη γειτονική Χίο εξέφρασε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης με αφορμή κινητοποίηση των κατοίκων την Τετάρτη το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο Χίου όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατά του Δήμου Χίου προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων στην περιοχή Θόλους για την κατασκευή νέας δομής. . Η Περιφερειακή αρχή εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των Χιωτών και των Βορειοπελαγιτών ενάντια στις δομές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Περιφερειακή  Αρχή Βορείου Αιγαίου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση της στην κατασκευή δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Θόλους Χίου και σε κανένα άλλο σημείο του νησιού.

Παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των Χιωτών και των Βορειοαιγαιοπελαγιτών που είναι ενάντια στις δομές.

Καλούμε τους αρμόδιους στην Αθήνα   να ανησυχήσουν  για τις ολοένα αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά μας.

Τους καλούμε να αντιληφθούν πως η λύση δεν είναι η κατασκευή δομής και ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο αλλά η φύλαξη των συνόρων και η μεταφορά αυτών όπου επιθυμούν στην Ευρώπη».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο»

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, χαιρετίζουν τη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Χίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης έξω από το Πρωτοδικείο Χίου, με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατά του Δήμου Χίου, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων στην περιοχή του Θόλους για την κατασκευή της νέας δομής.

Η ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι υποσχέσεις που συνόδευαν τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, αποδείχθηκαν εκ των υστέρων κενές περιεχομένου – όπως στην περίπτωση της Σάμου όπου η νέα δομή γέμισε επιπλέον 1.000 άτομα από την ονομαστική της χωρητικότητα- μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που για μία ακόμη φορά ταυτιζόμαστε και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Χίου.

Το κάναμε το 2019, ήμασταν παρόντες το 2020 γεμίζοντας την κεντρική πλατεία Χίου, σταθήκαμε στο πλευρό τους κάτω από τον καταπέλτη τον Ιανουάριο του 2022 και σήμερα είμαστε ξανά εδώ, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι υποψήφιου του συνδυασμού ‘’Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο’’ θα δώσουν το παρών στην αυριανή συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο της Χίου».

To top