Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί  Ali Ucar

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί  Ali Ucar

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί  Ali Ucar και μέλη της διοίκησης του, συνοδευόμενά από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά, υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρεται στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις παρεμβάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών έλευσης τους, αλλά και την χρηματοδότηση υποδομών προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως η Πύλη Σέγκεν στο Πλωμάρι.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί, στάθηκε στο γεγονός των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών, τόσο στο τουριστικό κομμάτι, όσο και στο θέμα των εμπορικών συναλλαγών και  αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την Λέσβο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μάλιστα προσκάλεσε επίσημα  τον Περιφερειάρχη να παραστεί στο Φεστιβάλ Τουρισμού και Ελιάς που πραγματοποιείται στο Αϊβαλί, από 13 έως 19 Οκτωβρίου.

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω τονίσει επανειλημμένος πως η Τουρκία και τα απέναντι παράλια, είναι για τα νησιά μας μια τουριστική πηγή αλλά και ένα εμπορικός δίαυλος. Ως Περιφέρεια έχουμε ήδη κάνει πολλές παρεμβάσεις στο ανώτατο επίπεδο για την απλούστευση των διαδικασιών έλευσης των Τούρκων επισκεπτών, αλλά και μια σειρά από ενέργειες όπως η χρηματοδότηση της Πύλης Σέγκεν. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν στραμμένα το βλέμμα προς την Ανατολή, έχουν δεσμούς ετών και η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, μόνο κέρδη μπορεί να μας αποφέρει. Χωρίς να απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τείνουμε χέρι συνεργασίας και καλής γειτνίασης με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί, τους οποίους και ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθώ στο Φεστιβάλ που διοργανώνουν».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί δήλωσε:

«Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε στην Λέσβο και συναντάμε τον Περιφερειάρχη, ο οποίος έχει κάνει σημαντικές ενέργειες  για να στηρίξει την συνεργασία των δυο πλευρών και για τον λόγο αυτό τον προσκαλέσαμε και στο Φεστιβάλ που διοργανώνουμε.  Επιζητούμε την συνεργασία μεταξύ μας,  θέλουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό και το εμπορικό κομμάτι μεταξύ των δυο λαών.  Σε πλαίσιο αυτό σε συνεργασία και με το Επιμελητήριο Λέσβου θα κάνουμε ένα πρόγραμμα «Δυο χώρες, ένας προορισμός» με το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε από την Λέσβο προς το Αϊβαλί και από το Αϊβαλί προς την Λέσβο, τουρίστες που μας επισκέπτονται από άλλες χώρες. Είναι μια συνεργασία που θέλουμε να έχει συμμετοχή και η Περιφέρεια».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

To top