Έκτακτο δελτίο αναγγελίας επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο αναγγελίας επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη και για τρεις τουλάχιστον ημέρες για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπει σε έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τους  ισχυρούς ανέμους που θα φθάνουν τοπικά και 7 Μποφόρ.

Το  Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σε ανακοίνωσή του ενημερώνει  τους ναυτιλλόμενους ,ναυταθλητές , επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς , χρήστες Θαλάσσιων μέσων αναψυχής και λουόμενους στη Λέσβο, ότι σύμφωνα με αναγγελία της Ε.Μ.Υ. από αύριο Τρίτη 08-08-2023 και τις επόμενες τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες στα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως τοπικά εως και 7 Μποφόρ.
Καλεί δε τους  ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου και κατηγορίας όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξη των σκαφών τους, καθώς και την αποφυγή άσκοπης παραμονής σε λιμενικές εγκαταστάσεις προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος.
Υπενθυμίζεται η απαγόρευση χρήσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής (Γ.Κ.Λ. αρίθμ.20) με ένταση ανέμου άνω των 5 μποφόρ καθώς και η χρήση ιστιοσανίδας και αετοσανίδας με ένταση ανέμου άνω των 6 μποφόρ.

To top