Προβλήματα υδροδότησης στο Μόλυβο – Παρέμβαση του τέως Δημάρχου Στ .Καραντώνη

Προβλήματα υδροδότησης στο Μόλυβο – Παρέμβαση του τέως Δημάρχου Στ .Καραντώνη
Προβλήματα στην υδροδότηση παρατηρούνται στο Βόρειο Τμήμα του νησιού λόγω και της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης εν μέσω τουριστικής περιόδου. Εντονότερα είναι τα προβλήματα στο Μόλυβο, την Πέτρα και τα γύρω χωριά. Ο τέως Δήμαρχος Μολύβου Στέλιος Καραντώνης σε ανάρτησή του τονίζει την ανάγκη να βρεθεί άμεσα προσωρινή λύση για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Αυγούστου και να αποφευχθεί η δυσφήμιση για την περιοχή.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
Ο Μόλυβος με χιλιάδες επισκέπτες.
Μετά την ανάρτηση που έκανα για το νερό και αφού μίλησα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και με μέλη του συμβουλίου, είμαι υποχρεωμένος να τους ευχαριστήσω δημόσια για την ομόφωνη απόφαση που πήραν φέρνοντας και τρίτο βυτίο. Ήταν μια από τις λύσεις που τους ζήτησα για να λυθεί το πρόβλημα αμέσως.
Θα είχε λυθεί το πρόβλημα όταν τα τρία Βυτία κουβαλούσαν απο την γεώτρηση του Αγίου Ιγνάτιου στην δεξαμενή του κάστρου, όπως πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση. Δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε η απόφαση και το νερό μεταφέρετε και σε άλλα χωριά πλέον, όπου υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν άλλες λύσεις από όμορες περιοχές.
Στη προκειμένη περίπτωση δεν υπολογίζονται ούτε γίνονται απολύτως κατανοητές οι τεράστιες απαιτήσεις σε κατανάλωση νερού λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου, με τα αποτελέσματα σύντομα να είναι δυσάρεστα για όλους με το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα να διαιωνίζεται.
Ποιος δίνει την εντολή να μην εφαρμοστεί η ομόφωνη αυτή απόφαση και εάν το γνωρίζουν αυτό ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου της Δευαλ, είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί άμεσα και επίσημα.
Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα ενώ μπορεί να δοθεί προσωρινή λύση για το μήνα Αύγουστο.
Η δυσφήμηση είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Υγ. Παίρνω το θάρρος να κάνω αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις βλέποντας την ανυπαρξία αλλά κυρίως την Αδιαφορία ορισμένων που είναι υπεύθυνοι για τη κατάντια του Μολύβου.
τ. Δήμαρχος Μήθυμνας Καραντώνης Στέλιος
To top