«Μίνι κύμα» καύσωνα έως και το Σάββατο 5 Αυγούστου

«Μίνι κύμα» καύσωνα έως και το Σάββατο 5 Αυγούστου

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου, κατά τόπους, η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ένα «μίνι κύμα» καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου έως και το Σάββατο 5 Αυγούστου. Έπειτα από αρκετές μέρες που η θερμοκρασία κινούνταν σε χαμηλότερα επίπεδα, σήμερα, αύριο και μεθαύριο το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40. Από την Κυριακή όμως 6 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 9 η θερμοκρασία θα πέσει πάλι και θα κινείται μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος καύσωνας δεν θα έχει καμία σχέση με τον «Κλέων», που έπληξε την Ελλάδα τον περασμένο μήνα και είχε ως συνέπεια ο φετινός Ιούλιος να είναι ο πιο θερμός για την κεντρική και νότια Ελλάδα από το 2010. Για τις περισσότερες περιοχές ήταν ο θερμότερος Ιούλιος την τελευταία 14ετία. Στην Κρήτη καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις τιμές να κυμαίνονται περίπου 2.8 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 13-27 Ιουλίου με μέγιστες τιμές θετικής απόκλισης άνω των 10 °C. Για τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελ/νησο, την Κρήτη, και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ήταν ο πιο θερμός Ιούλιος από το 2010. Για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, ήταν ο 2ος πιο θερμός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια.

Η θερμοκρασία για τη Μυτιλήνη για το επόμενο τριήμερο:

 

 

To top