Λήμνος: «Μακαρόνες στσ’ Αγκαρυώνες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ««Ο Άγιος Γεώργιος»

Λήμνος: «Μακαρόνες στσ’ Αγκαρυώνες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ««Ο Άγιος Γεώργιος»

Η Κοινότητα Αγκαρυώνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γεώργιος», τηρώντας πιστά την υπόσχεση που έδωσαν πριν ένα χρόνο, διοργανώνουν το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 21:00, στο γήπεδο των Αγκαρυώνων, άλλη μια ξεχωριστή γιορτή.

Σας προσκαλούμε να έρθετε να γευτείτε το παραδοσιακό πιάτο των μακαρόνων, μαζί με άλλα εδέσματα, κρασί, μουσική και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όμως εκτός από την κεντρική εκδήλωση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλη τη διαδικασία παρασκευής του αγαπημένου παραδοσιακού πιάτου της Λήμνου, αφού ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, δίπλα στο γήπεδο του χωριού.

Με έμφαση στην αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας, ακολουθώντας πιστά την παράδοση, όπως αυτή πέρασε από γενιά σε γενιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαρυώνων, «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει την εν λόγω εκδήλωση από το 2011 στις Αγκαρυώνες, ένα μικρό αλλά πολύ γραφικό χωριό της κεντρικής Λήμνου,  που έχει συνδεθεί άρρηκτα από το παραδοσιακό τραγούδι με το φίλεμα του τοπικού πιάτου των μακαρόνων.

Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του Συλλόγου να αξιοποιήσει τη μακρά αγροτοδιατροφική παράδοση του τόπου και τα εξαιρετικά προϊόντα του, που προέρχονται από τις άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, όπως το Λημνιό σιτάρι, αλλά και τα υψηλής ποιότητας τυριά και να δώσει την ευκαιρία τόσο στο κοινό της Λήμνου όσο και στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τις μοναδικές γεύσεις του τόπου, στην πιο γνήσια και αυθεντική μορφή τους.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Οργανισμού Εκπαίδευσης, δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμο Λήμνου.

 

 

To top