O “παράξενος επισκέπτης” που μάγεψε το φωτογραφικό φακό

O “παράξενος επισκέπτης” που μάγεψε το φωτογραφικό φακό

Τα φωτογραφικά κλικ, συγκέντρωσε το εντυπωσιακό Ρώσικο  ιστιοφόρο  “Shtandart”, το οποίο συμμετέχει σε διεθνή ιστορική – εκπαιδευτική αποστολή στο Αιγαίο, υπό τον τίτλο «Φλόγα του Τσεσμέ» και επισκέφθηκε μόνο για μια ημέρα τον Κόλπο της Καλλονής .

Το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστορικό πλοίο «Shtandart»,  είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας και πρώτου πλοίου του στόλου της Βαλτικής, που ναυπηγήθηκε το 1703 σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα. Το αντίγραφο της φρεγάτας κατασκευάστηκε το 1999 και έκτοτε ταξιδεύει στις θάλασσες ως εκπαιδευτικό πλοίο.

Το ιστιοφόρο επισκέπτεται νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του Έτους Ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας με την ονομασία «Η Φλόγα του Τσεσμέ», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Πολλοί φωτογράφοι της Λέσβου αποτύπωσαν τη μοναδική εικόνα του ιστιοφόρου μιας άλλης εποχής με φόντο τον υγροβιότοπο Καλλονής. Η φωτογράφος Βέννη Λυμπέρη πλησίασε με βάρκα τον “παράξενο επισκέπτη”  και καταφέρνει να μας ταξιδέψει με τη φωτογραφική ματιά της.

«…Ξεπροβοδίσαμε, σχεδόν μέχρι την έξοδο του κόλπου τον “ιδιαίτερο “αυτόν “μουσαφίρη” που ομόρφυνε και “τάραξε” τα ήρεμα νερά του κόλπου Καλλονής με την αγέρωχη παρουσία του!! καλό του κατευόδιο και πάντα ήρεμες θάλασσες!! Mοιράζομαι τις φωτο για δική σας απόλαυση!!» γράφει η ίδια.

To top