«Λεσβιακές αποχρώσεις του χτες και του σήμερα» έκθεση ζωγραφικής στο Τσαρσί Χαμάμ

«Λεσβιακές αποχρώσεις του χτες και του σήμερα» έκθεση ζωγραφικής στο Τσαρσί Χαμάμ

Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης, της εικαστικού Ευαγγελίας Πρωτούλη με θέμα « Λεσβιακές αποχρώσεις του χτες και του σήμερα» στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ στο Τσαρσί Χαμάμ, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, ώρα 7:00 μ.μ. σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Η οργάνωση της έκθεσης αποτελεί συνεργασία της Εταιρείας Αιολικών Μελετών και του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλήνης η «Επάνω Σκάλα» και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου.

Στον καμβά της Ευαγγελίας που παρουσιάζει σήμερα, πρωταγωνιστούν φιγούρες από παλιά επαγγέλματα που έσβησαν στο χρόνο κι ακόμα αντανακλάσεις ονείρων με τοπία και καλντερίμια της Λέσβου, σε μια συμφωνία χρωμάτων και μικτών τεχνικών. Είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη καλοκαιρινή έκπληξη που ομορφαίνει τις σκέψεις και την ψυχή μας. Η παλέτα της είναι γεμάτη από φωτεινά χρώματα… Το καθένα απ’ τα έργα της αποτελεί μια ανεξάρτητη αφήγηση. Μέσα απ’ τα τοπία της και τα πρόσωπα, ξεδιπλώνεται το ταλέντο της και η ευαισθησία της γυναικείας της ματιάς στο «ταξίδι» της με την τέχνη.

Έργα της ζωγράφου κοσμούν ημερολόγια, μουσικές παραγωγές, περιοδικά, βιβλία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καταξιωμένων ζωγράφων και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στη Λέσβο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

To top