Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα στην εστίαση

Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα στην εστίαση

Ο Σύλλογος Εστίασης “ΑΣΠΙΔΑ” διευκρινίζει σε ανάρτηση του τα νέα μέτρα που ισχύουν για την εστίαση από τις 06:00 σήμερα Σάββατο 06 Νοεμβρίου.

1. Επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους με self test 24 ωρών.

2. Επιτρέπονται ανεμβολίαστοι σε όλους τους εξωτερικούς χώρους εφ΄ όσον έχουν μοριακό τεστ 72 ωρών είτε rapid test 48 ωρών (με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας).

3. Επιτρέπονται εμβολιασμένοι ενήλικες πελάτες σε όλους τους χώρους επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού (με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας).

4. Σε εξωτερικούς μεικτούς χώρους υφίστανται οι αποστάσεις και τα μέτρα που ίσχυαν και προηγουμένως.

5. Οι υπηρεσίες takeaway συνεχίζουν να λειτουργούν με το ίδιο καθεστώς. (απαγόρευση παραμονής στον χώρο χωρίς πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού).

6. Κέντρα διασκέδασης λειτουργούν μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού σε όλους τους χώρους τους.

• Όλο το εργαζόμενο προσωπικό πρέπει να φοράει μάσκα και να τηρεί τους υγειονομικούς κανόνες που υπήρχαν.

• Υποχρέωση του καταστήματος η αναγραφή του μέγιστου αριθμού ατόμων του καταστήματος (100% πληρότητας).

Ανοιχτός υπαίθριος χώρος είναι: αν στεγάζετε εκτός οριογραμμής του κτηρίου και είναι ανοιχτός τουλάχιστον από 2 πλευρές (αν η πλευρά έχει προστατευτικά εώς 1.30εκ. ύψος θεωρείται ανοιχτή). Η οροφή δεν θεωρείται πλευρά. Το ίδιο ισχύει και για όσους βρίσκονται σε στοά.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης “ΑΣΠΙΔΑ” Νίκος Γιαννάκας, μιλώντας στον Αίολο εξέφρασε τα προβλήματα που δημιουργούνται με την ισχύ των νέων μέτρων.

To top