Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στο ξενοδοχείο «ΕΛΙΣΙΟΝ» παρουσία πολλών ροταριανών και φίλων του Ομίλου, σε πανηγυρική συνεστίαση, έγινε η αλλαγή ηγεσίας του Ρ.Ο. Μυτιλήνης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Διοικητής της 2470 Π.Δ. Ρόταρυ, ρ. Γεώργιος Μαύρος με τη σύζυγό του, ο ρ. Στέλιος Μιχαηλίδης μέλος του R.C. Woodhall Spa, Lincolnshire με την κόρη του Χριστίνα, η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μέιν Η.Π.Α., Δωροθέα Κλήμη – Ζάκα με το σύζυγό της Μιλτιάδη Ζάκα, συνεργάτη του ιδίου Πανεπιστημίου, η αντιδήμαρχος ρ. Δήμητρα Αλεξανδρή με τον σύζυγό της δικηγόρο Θεμιστοκλή Κεφάλα, ο εκδότης Θεόδωρος Πλατσής με τη σύζυγό του κ. Καίτη Μεσσηνέζη-Πλατσή γνωστή συγγραφέα και ζωγράφο, πρόεδρο του Συλλόγου «Λεσβιακή Παροικία» κ.α.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Ευστράτιος Κοκκώνης, με παράλληλη προβολή διαφανειών, παρουσίασε τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς. Ο Ρ.Ο.Μ.πραγματοποίησε 41 συναντήσεις, που μεταφράζονται σε εκδρομές, συνεστιάσεις, ομιλίες κ.ά.

Βράβευσε τους μεγάλους ευεργέτες Γεώργιο και Στυλιανό Καλφαγιάννη, του κοινοτικού διαμερίσματος Φίλιας. Διένειμε δώρα σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες τα Χριστούγεννα. Την συνέχιση του προγράμματος επισκέψεων απομακρυσμένων οικισμών και χωριών, μοναστηριών και συμμετοχή σε ακολουθίες. Ανακοίνωσε σημαντικές ομιλίες που έκαναν ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου στις συνεστιάσεις της προηγούμενης χρονιάς, με ποικίλη θεματολογία, ροταριανή και μη. Τόνισε ιδιαίτερα την επίσκεψη του Δ/τη της 2475 Π.Δ. Ρόταρυ, Ιωάννη Κατσογιάννη.
Καθώς και την εκδήλωση στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης, παρουσία των τοπικών αρχών, με ομιλητή τον κ. Αντώνη Τιρπιντήρη με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη, Προστασία Περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος εξακολούθησε να εκδίδει ανελλιπώς το μηνιαίο Ηλεκτρονικό Δελτίο. Προχώρησε σε περαιτέρω εξοπλισμό των γραφείων του. Εξακολουθεί να χορηγεί υποτροφία, σε ετήσια βάση, σε σπουδαστή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενίσχυσε οικονομικά τον Σύλλογο Πολυτέκνων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και μεμονωμένα άτομα. Πραγματοποιήθηκαν τρείς εισδοχές νέων μελών και παραχώρησε τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. και ονομαστικά πολλούς ροταριανούς για την αμέριστη συμπαράσταση, βοήθεια και συμβολή στην ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης χρονιάς. Παρέδωσε την σφύρα του Ομίλου στην εισερχόμενη πρόεδρο ρ. Ιωάννα Ζούρου, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο της. Η νέα πρόεδρος σε σύντομη μα μεστή περιεχομένου ομιλία της σκιαγράφησε τους στόχους της επόμενης χρονιάς και την διοργάνωση τιμητικών εκδηλώσεων μνήμης διακεκριμένων Λέσβιων συγγραφέων και καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κάθε μέρα στις κοινότητες μας παγκοσμίως εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες όπως ασθένειες, έλλειψη πόσιμου νερού, οικονομικά, υγειονομικά και εκπαιδευτικά προβλήματα. Οι στόχοι των Ροταριανών είναι να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων και να προωθήσουν την ανάπτυξη σε διάφορους τομείς όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση, η καταπολέμησης της φτώχειας, η προστασία του περιβάλλοντος και εδραίωση της Ειρήνης».

Στον Ρ.Ο. Μυτιλήνης – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση – θα προσπαθήσουμε ιδιαίτερα:

1. Στην εκπαίδευση : προσφορά υποτροφιών σε φοιτητές και μαθητές με
οικονομικές δυσκολίες.

2. Δράσεις με σκοπό την ενίσχυση απομακρυσμένων οικισμών και χωριών της
λεσβιακής υπαίθρου με την παρουσία μας. (π.χ. παροχή βοήθειας σε
ευάλωτες ομάδες, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικής
ευαισθητοποίησης κ.α.)

3. Δράσεις και προσφορές στον τομέα της υγείας. (Τέλος Ιουλίου 2023, θα
προσφέρουμε εκατό (100) σεντόνια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για τις
ανάγκες του.)

4. Θα τιμήσουμε τους: Δημήτριο Βερναρδάκη και τον Τάκη Χατζηαναγνώστου
Με ιδιαίτερες εκδηλώσεις για την προσφορά τους στην ελληνική γραμματεία
και τέχνη. Αλλά και άλλους συμπολίτες μας.

Ακολούθως παρουσίασε το νέο Δ.Σ. του Ρ.Ο. Μυτιλήνης για την περίοδο 2023-2024 το οποίο είναι Πρόεδρος Ιωάννα Ζούρου, Α΄ Αντιπρόεδρος Σπύρος Καρδακάρης, Β΄ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλιάλης, Γ. Γραμματέας Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης, Ταμίας Ελένη Γογγολίδου, Μέλη: Ειρήνη Καρδακάρη και Χρήστος Πουλέλλης.

Ακολούθησε η εισδοχή στον Ρ.Ο. Μ. δυο νέων ροταριανών, των κ. Παναγιώτη Βερναρδάκη και Αλεξάνδρου Λίγγου.

To top