Εναλλακτικές προτάσεις για zero waste από τη ΜΟΔΟΥΣΑ με «παντρεμένα»

Εναλλακτικές προτάσεις για zero waste από τη ΜΟΔΟΥΣΑ με «παντρεμένα»

Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της ΜΟΔΟΥΣΑΣ στον Παπάδο της Γέρας παρουσιάστηκαν προτάσεις για μηδενικά απόβλητα στην γαστρονομία, στην τέχνη και την καθημερινότητα. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης η ΜΟΔΟΥΣΑ που οργάνωσε την δράση με την υποστήριξη του Αντιδήμαρχου Γέρας Παράσχου Μανούσου, την συμμετοχή χορηγών και τοπικών επιχειρήσεων  και τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται από 16 έως 23  Ιουλίου.

Κατά την έναρξη της βραδιάς έγινε χαιρετισμός από την Βατή Γαβριέλα Μέλος του Δ.Σ του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στον οικισμό του Μεσαγρού με κυνήγι θησαυρού που οργανώθηκε από την Ευγενία Σαγκινέτου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Μεσαγρού.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα live cooking απο τους Θοδωρή Ασμάνη, Αντώνη Γεωργέλλη και Παναγιώτη Ασιδέρη που παρουσίασαν πρωτότυπες συνταγές δημιουργικής  αξιοποίησης των περισσευμάτων φαγητού. Παράλληλα νοικοκυρές της Γέρας, Σύλλογοι και τοπικά εστιατόρια μας παρουσίασαν τα “παντρεμένα” της Γέρας με ευφάνταστες συνταγές αποδεικνύοντας το σύνθημα της εκδήλωσης “no waste – great taste”.  Ζωμοί, κροκέτες κοκκινιστού, κεφτεδάκια από κουκιά, πίτσα με αλεύρι αγιαζμπουστάν, καναπεδάκια με πάστα καρπούζι, εμπνευσμένα από την καθημερινή κουζίνα δημιουργήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση και προσφέρθηκαν στο κοινό σε μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης για ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων φαγητού.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, πάντα παρών στις δράσεις του φεστιβάλ, μαγείρεψε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μεσαγρού και μας παρουσίασε μια δική του εκδοχή αξιοποίησης της χωριάτικης σαλάτας την οποία μετέτρεψε σε σαγανάκι.

Παρόντες, οι Δημήτρης Παπαζυμούρης και οι εκπρόσωποι του δικτύου Greek Instagrammers Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη, καθώς και η Δρ Ελένη Μαλούπα Διευθύντρια της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Zero Waste και στην τέχνη από τον Γιώργο Κατσαρό, τον Λέσβιο καλλιτέχνη που επαναχρησιμοποιεί άχρηστα υλικά για εικαστικούς και διακοσμητικούς σκοπούς και τη Γιούλα Κουτσουμπού Zero Waste artist and educator απο το Humade Crafts and Workshop.

Το παρών έδωσε για την κάλυψη της δράσης και το AIOLOS TV χορηγός της διοργάνωσης, καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων και χορηγών.

«Ευχαριστούμε τους χορηγούς, υποστηρικτές που συνέβαλαν δυναμικά σε αυτό το ταξίδι και πάνω απ όλα τους εθελοντές μας για την αμέριστη βοήθεια.

Η ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. ΜΟΔΟΥΣΑ ευχαριστεί θερμά τους Elaitis Catering, Καρδαμύλας Φωτεινός S/M, KAS GROUP Σωτηράκης, TEPES family farm, Agnusvita Herbs and Essences, Σουσαμλή Μαρία Ο.Ε, Μυρένα Φωτίου Βιβλιοχαρτοπωλείο, ProΩΘΕΙΝ printing services, SPOROS regenerating institute, Μελισσοκομικός συνεταιρισμός Λέσβου, ΜελΙΑ οικοτεχνία, Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδου, Κανένας μόνος Κοιν .Σ. Επ., ούζο Veto, Ποτοποιία Σαμαρά.

Σήμερα Τετάρτη 19/7 τη σκυτάλη παίρνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς  που οργάνωσε τη δράση «Εργαστήρι Αρχαίας Κουζίνας», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του LesvosFoodFest http://lesvosfoodfest.com/program/

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Ειδικός Χορηγός: Άνοδος Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡT Αιγαίου, ΕΡΤ3 & Aeolos TV», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

To top