Παρέμβαση Χριστόφα για το έργο της προκυμαίας: «Στα μέσα του καλοκαιριού το έργο καθυστερεί απογοητευτικά »

Παρέμβαση Χριστόφα για το έργο της προκυμαίας: «Στα μέσα του καλοκαιριού το έργο καθυστερεί απογοητευτικά »

Την μεγάλη καθυστέρηση στο έργο ανάπλασης της προκυμαίας επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας. Παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχή ότι  μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα είναι παραδοθεί το πρώτο μέρος, βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και ακόμη οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, σημειώνει ο ίδιος τονίζοντας ότι με τους ρυθμούς αυτούς είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί το «πέταλο» της προκυμαίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση :

«Τέλος Μαΐου η Δημοτική Αρχή με δηλώσεις στον Τοπικό Τύπο διαβεβαίωνε εκ νέου πως το πρώτο μέρος του έργου ανάπλασης της προκυμαίας Μυτιλήνης θα ολοκληρωνόταν έως τα μέσα Ιουνίου. Η ημερομηνία αυτή προέκυψε λίγες μέρες μετά την προηγούμενη παρέμβασή μας για το ίδιο θέμα και ενώ είχε παρέλθει η 10η Μαΐου 2023, που είχε δοθεί ως ημερομηνία παράδοσης του ίδιου τμήματος σε προηγούμενες δηλώσεις.

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, έχουν περάσει ήδη οχτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η εξέλιξη που έχει σημειωθεί στο έργο είναι απογοητευτικά μικρότερη από εκείνη που θα έπρεπε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι δε πασιφανές πως δεν είναι δυνατό με αυτούς τους ρυθμούς να ολοκληρωθεί η εκτέλεση του έργου συνολικά στο «πέταλο» της προκυμαίας έως το τέλος καλοκαιριού, όπως προγραμματιζόταν.

Ερωτάται, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή: πώς ακριβώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου (παράδοση πρώτου και δεύτερου τμήματος, ολοκλήρωση «πετάλου» προκυμαίας, έναρξη εργασιών μπροστά από τις επιχειρήσεις κλπ) έπειτα από αυτές τις καθυστερήσεις;

Η πόλη και τα χωριά μας χρειάζονται όραμα, σχέδιο, μεθοδικότητα και συνέπεια, για να ξεφύγουν από τη στασιμότητα και να προχωρήσουν μπροστά. Αυτά πρεσβεύει η αυτοδιοικητική παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» και με αυτά ως οδηγό θα πορευτεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον οι πολίτες της αναθέσουν τη μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Μυτιλήνης.

To top