7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας Λέσβου από 17 έως 19 Αυγούστου

7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας Λέσβου από 17 έως 19 Αυγούστου

Τριήμερο Φεστιβάλ Αμπελουργίας θα πραγματοποιηθεί στην Ανεμώτια για 7η χρονιά από τις 17 έως και τις 19 Αυγούστου. Φέτος, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος» που διοργανώνει το Φεστιβάλ επέλεξε ως θεματική ενότητα το «Πάθος και τον Έρωτα» του Ανθρώπου στην ενασχόλησή του με όσα αγαπά παράφορα και τον εμπνέουν, τα οποία μετουσιώνονται σε σχέσεις εμπιστοσύνης, δημιουργικότητα, αγωνίες και σε επιθυμία για ζωή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Για το τριήμερο «7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας 2023» που διοργανώνει ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος», επιλέξαμε ως θεματική μας το «Πάθος και τον Έρωτα» του Ανθρώπου στην ενασχόλησή του με όσα αγαπά παράφορα και τον εμπνέουν, τα οποία μετουσιώνονται σε σχέσεις εμπιστοσύνης, δημιουργικότητα, αγωνίες και σε επιθυμία για ζωή

Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας καλεί τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες, γνωστούς και άγνωστους φίλους σε μια συνάντηση, στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο Φεστιβάλ της Αμπελουργίας, επιχειρώντας να «ταξιδέψει» το κοινό μέσα από τις δράσεις του σε πρωτόγνωρα μονοπάτια τέχνης, αρωμάτων και γεύσεων…

Παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια, δράσεις για τον συνεργατισμό, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, εκθέσεις σύγχρονης φωτογραφίας, λαογραφικές εκθέσεις, γευσιγνωσίες κρασιών, αναπαράσταση χωρικής απόσταξης, υπαίθρια έκθεση τοπικών προϊόντων, περιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και συναυλίες θα είναι η αφορμή για να συναντηθούμε και να ανακαλύψουμε «μυστικά» πάθη και έρωτες…

17.08.2023

Λέσβου έρωτες και πόθοι…

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Λέσβου έρωτες και πόθοι…» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ο Μόλυβος» θα μας οδηγήσει σε μία διαδρομή στη Λέσβο, τόπο μυθικό, ξεχωριστό και ιδιότυπο όπου ανατρέπονται οι νόμοι του χώρου και του χρόνου.

Οι χοροί της Λέσβου είναι ένας κόσμος έρωτα, πάθους και ενστίκτων που εκφράζουν παράλληλα τόσο το κοινωνικό γίγνεσθαι όσο και τη «λαϊκή ψυχή» και την προσωπική στάση του χορευτή.

Η φυσιογνωμία των χορών της Λέσβου συνδυάζει την αργόσυρτη κίνηση της δεσποτικής Μικράς Ασίας και Ανατολής με την ανάλαφρη επιδεικτική κίνηση της Δύσης. Με ένα είδος υπόγειας χορευτικής ακινησίας θα αποκαλυφθεί μαγικά ένα μωσαϊκό από εικόνες και εμπειρίες, που μας καλούν να επιστρέψουμε στην αρχετυπική κλίμακα του ανθρώπου.

18.08.2023

Η Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Βορείου Αιγαίου «Συνέργεια» στο 7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας

Το φετινό «7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας» αφιερώνει μέρος των δράσεών του στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.).

Ειδικότερα την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 στις 5 το απόγευμα φιλοξενεί την Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Βορείου Αιγαίου «Συνέργεια». Στο Δημοτικό Σχολείο Ανεμώτιας, η Ένωση «Συνέργεια» και τα μέλη της σας καλούν να γνωρίσετε από κοντά εγχειρήματα του Βορείου Αιγαίου που έχουν επιλέξει ένα κοινωνικό μοντέλο συνεργασίας και ανάπτυξης, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει παρουσίαση Φορέων, συζήτηση με εκπροσώπους τους και επιμέρους δράσεις.

Συναυλία ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΟΥΛΗ

Στη μεγάλη συναυλία της δεύτερης βραδιάς του Φεστιβάλ, ο Βασίλης Καζούλης δεν χρειάζεται συστάσεις, τα τραγούδια του δεν έχουν πάψει στιγμή να μας συντροφεύουν από το ραδιόφωνο ή στις παρέες, αφού ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει γράψει επιτυχίες που έχουν αποδειχτεί διαχρονικές!

Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές και τις συναυλίες, ο Βασίλης Καζούλης, όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική. Κατεξοχήν καλλιτέχνης των live εμφανίσεων, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, δύναμη και χαρά. H αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο είναι για εκείνον πάντα ο τρόπος να «φορτίζει τις μπαταρίες του» και να συνεχίζει…

Μαζί του ένας νέος τραγουδοποιός ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου με πολλές εμφανίσεις και τραγούδια στα πλήκτρα και στην φωνή και ο Γιάννης Παπαδήμος στο βιολί.

19.08.2023

ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ, του Δημήτρη Κίνδερλη

Μια θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα ΦΟΜ, που αφηγείται την περιπετειώδη ιστορία του καπετάν Φώτη, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά η ζωή συνεχίζει να του επιφυλάσσει απρόβλεπτες εκπλήξεις δυσάρεστες ή κωμικές, που μας κρατάνε το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή….

Ένα μελαχρινό δράμα με…ανταύγειες κωμωδίας σε σκηνοθεσία του Αντρέα Σεφτελή, η πρεμιέρα του οποίου θα δοθεί στο 7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας.

Διανομή: Κώστας Σταμόπουλος, Δημήτρης Καμπάς, Ντέσσυ Κομνηνού, Γεωργία Σαλεβουράκη, Ειρήνη Δημητρίου, Πετρούλα Χατζέλη και Χρήστος Σίμος

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων του τριήμερου Φεστιβάλ Αμπελουργίας, θα δημοσιευτεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Το «7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας 2023» συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος» με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, το Δήμο Δυτικής Λέσβου – Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας Λέσβου.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν η Κοινότητα Ανεμώτιας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου και ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ανεμώτιας.

Χορηγοί Επικοινωνίας η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.), το Πολιτιστικό Σωματείο Culture4all – Πολιτισμός για Όλους και η Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Βορείου Αιγαίου «Συνέργεια».

To top