Άδειο επέστρεψε το «Νήσος Σάμος» στον Πειραιά -Ταλαιπωρία για τους 280 επιβάτες

Άδειο επέστρεψε το «Νήσος Σάμος» στον Πειραιά -Ταλαιπωρία για τους 280 επιβάτες

Άδειο αναχώρησε τελικά το «Νήσος Σάμος» από το λιμάνι της Χίου αργά το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς η ζημία που υπέστη τελικά μετά την πρόσκρουσή του στο «κόκκινο φαναράκι» κατά την είσοδό του το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιουλίου στο λιμάνι της Χίου, ήταν πιο σοβαρή από την αρχική εκτίμηση.

Μετά τον έλεγχο που έγινε από δύτες κάτω από την ίσαλο γραμμή, αναμενόταν η έγκριση από τον νηογνώμονα, όμως η τελική απόφαση που ελήφθη αργά το απόγευμα ήταν το πλοίο να ταξιδέψει χωρίς επιβάτες για το λιμάνι του Πειραιά όπου ήταν και ο τελικός προορισμός.

Σε ότι αφορά τους επιβάτες, περισσότεροι από 280 τόσο από τη Λέσβο όσο και από τη Χίο, αφού τους δόθηκε φαγητό από την εταιρεία με δικά της έξοδα, μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι των Μεστών, όπου στις 2.20 περίπου το πρωί της Κυριακής, 9 Ιουλίου, αναχώρησαν με το πλοίο BLUE STAR PATMOS προερχόμενο από το Σίγρι και με ενδιάμεσο σταθμό τη Μύκονο,για να φθάσουν το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε ότι αφορά το λιμάνι όπου προσέκρουσε με το πίσω μέρος το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, ζημιές προκλήθηκαν στο μόλο όπου βρίσκεται το κόκκινο φανάρι του λιμανιού, χωρίς ευτυχώς το ίδιο να πάθει ζημιά. Αναμένεται τη Δευτέρα να γίνει σχετικός έλεγχος από κλιμάκιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

To top