Πτήση τρόμου από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη

Πτήση τρόμου από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη

Μια πτήση τρόμου έζησαν οι επιβάτες που ταξίδευαν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη με το Airbus A320 της Aegean, καθώς το αεροπλάνο άρχισε να χάνει απότομα ύψος, κάνοντας «βουτιά» 20.000 ποδιών (6 χλμ).

Ο 51χρονος μουσικός και τραγουδιστής Τσέσνι Χόουκς, επέβαινε στο αεροπλάνο, μαζί με τη σύζυγό του και άλλα 156 άτομα που πετούσαν από τη Θεσσαλονίκη για τη Βαρκελώνη, ενώ πτήση βρέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς περνούσε πάνω από την Ιταλία με προορισμό προς την Ισπανία, σύμφωνα με το Aviation Source News. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Νάπολης, καθώς η φύση της έκτακτης ανάγκης παρέμενε ασαφής.

«Οι επιβάτες ήταν τρομοκρατημένοι καθώς έπεσαν οι μάσκες χωρίς προειδοποίηση. Νομίζαμε ότι θα πέσουμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος είπε από το μεγάφωνο «κατάβαση έκτακτης ανάγκης – κρατηθείτε». Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυϊκή θέση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μια μάσκα ενώ προσπαθούσε επίσης να μας μιλήσει μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Το αεροπλάνο έτρεμε και ταλαντευόταν τόσο απότομα που κοιτάξαμε έξω και μπορούσαμε να δούμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα καταλήγαμε στο νερό. Η Κρίσι και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε. Αφήσαμε ένα φωνητικό μήνυμα στην οικογενειακή συνομιλία στο WhatsApp. Κλαίγαμε και οι δύο και είπαμε στα παιδιά πόσο περήφανοι ήμασταν για αυτά και πόσο πολύ τα αγαπούσαμε. Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε κατάσταση πανικού. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε. Στο τέλος η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη», είπε ο τργουδιστής μιλώντας στη SUN.

Ο Χοκς θυμάται ότι οι επιβάτες επευφημούσαν δυνατά μετά την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου και μοιράστηκε την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο που κατάφερε να κατεβάσει τους πάντες με ασφάλεια.

To top