Φοιτητής ετών 77 : Ο κ. Αντώνης Βέτσικας αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι γνώση δεν έχει ηλικία

Φοιτητής ετών 77 : Ο κ. Αντώνης Βέτσικας αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι γνώση δεν έχει ηλικία

Ο κ. Αντώνης Βέτσικας μετά από 40 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής φυσικής και διευθυντής στο 2ο Λύκειο και το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και με πτυχίο δασκάλου από την  Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης, αποφάσισε να δώσει φέτος ξανά Πανελλήνιες εξετάσεις «για να έχει κάτι ν’ απασχολείται δημιουργικά και να νικήσει τη μοναξιά» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον Αίολο. Καμάρωσε τα παιδιά του και τα εγγόνια που σπούδασαν και εκείνα, ενώ ο  μεγαλύτερος γιος του  ακολουθώντας τα βήματά του, έχει σπουδάσει στο Πολυτεχνείο συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο γιος του Γιάννης Βέτσικας, ως μαθητής Λυκείου  έχει  λάβει το τρίτο βραβείο σε Μαθητική  Ολυμπιάδα Φυσικής και όπως λέει με καμάρι ίσως είναι ο μοναδικός Έλληνας μαθητής που κατέλαβε αυτή τη θέση ανάμεσα σε μαθητές από όλο τον κόσμο.

Στην είσοδο του σπιτιού του στη Μυτιλήνη έχει κορνιζώσει τα πτυχία του από  το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Φυσική και από την Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης. Έχει λάβει επίσης μια βεβαίωση επιμόρφωσης για την ψυχολογία των μαθητών, τονίζοντας ότι τον βοήθησε πάρα πολύ μέσα στην τάξη.

Ο κ. Βέτσικας έχοντας αστείρευτη δίψα για γνώση,  έδωσε  φέτος πανελλήνιες εξετάσεις στο ΓΕΛ Αγιάσου, όπου κατάγεται και θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγκεντρώνοντας περίπου 14.000 μόρια.  Μένει να συμπληρωθεί στα πτυχία του και εκείνο της Γεωγραφίας.

Δεν χρειάσθηκε να προσπαθήσει ιδιαίτερα για τις εξετάσεις, αφού  όπως λέει διάβασε μόνο ένα μήνα πριν τις πανελλήνιες και με τη βοήθεια του εγγονού του κατάφερε να γράψει καλό βαθμό στην έκθεση που φοβόταν περισσότερο από τα άλλα μαθήματα. Είχε την επιλογή να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις στη Μυτιλήνη, όμως όπως είπε ένοιωσε ότι θα τον σχολίαζαν και προτίμησε το χωριό του την Αγιάσο όπου τελείωσε και το Λύκειο. «Τα άλλα παιδιά που έδιναν μαζί μου εξετάσεις, έλεγαν «μαζί μας γράφει και ένας παππούς» λέει με χαμόγελο ενώ παρακινεί όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις, να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη και να κυνηγήσουν το όνειρό τους, αφού η γνώση, δεν έχει ηλικία.

To top