Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη στον Συνεταιρισμό Στύψης

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη στον Συνεταιρισμό Στύψης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ευστράτιο Τσομπανέλλη και τον Ειδικό Σύμβουλο Γεώργιο Σίμο, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 29.6.2023 τον Αγροτικό-Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης (Α.Ε.Σ. Στύψης).
Ο Περιφερειάρχης και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που αποτελεί μία σημαντική μονάδα Παραγωγής τόσο σε Αγροτικά όσο και Κτηνοτροφικά Προϊόντα , τα γραφεία , το σύγχρονο ελαιοτριβείο και συνομίλησαν με αγρότες και κτηνοτρόφους συνεταιριστές μέλη, σχετικά με τα προβλήματα που τους απασχολούν. Το θέμα που απασχολεί τα 380 περίπου μέλη του Συνεταιρισμού είναι οι άνοδος των τιμών των ζωοτροφών και θέματα που σχετίζονται με τις μεταφορές των προϊόντων ενώ ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την άρση της Καραντίνας των αιγοπροβάτων που επέφερε θετικά οικονομικά αποτελέσματα.
Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επίσκεψη σήμερα στο γεμάτο δυναμισμό και ζωή Συνεταιρισμό της Στύψης μου προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση , για την σημαντική συνεισφορά του τόσο στη παραγωγή αγροτικών όσο και κτηνοτροφικών προϊόντων του τόπου μας. Με μεγάλη ευχαρίστηση άκουσα πόσο βοήθησε η άρση της καραντίνας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα τους κτηνοτρόφους και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη η σημαντική προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα , που γίνεται στο κομμάτι της παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου. Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι στην οικονομία του νησιού μας και ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με όλες μας τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλους με διάθεση προσφοράς και συνεργασίας.»

To top