Στην Άντισσα συνεχίζονται οι γυναικολογικοί έλεγχοι από το «Βοστάνειο»

Στην Άντισσα συνεχίζονται οι γυναικολογικοί έλεγχοι από το «Βοστάνειο»

Το “Βοστάνειο” Νοσοκομείο Μυτιλήνης και η  Γυναικολογική Κλινική του, σε συνεργασία με το Kυτταρολογικό Τμήμα και στο πλαίσιο πρόληψης τόσο του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όσο και του καρκίνου του μαστού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, με σκοπό να διενεργήσει Γυναικολογικό έλεγχο (TESTPAP), έλεγχο μαστογραφιών και ψηλάφηση μαστών, στο γυναικείο πληθυσμό του.

Οι γυναικολογικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ και μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας όλες οι ενδιαφερόμενες από την Άντισσα και τα γειτονικά χωριά.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών, ενώ όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, είναι συνήθως ιάσιμος.

To top