Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε γονείς και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Παμφίλων

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε γονείς και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Παμφίλων

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους γονείς και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Παμφίλων έκανε η Oμάδα εκπαιδευτών/ διασωστών του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, μετά από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων και του απερχόμενου διευθυντή του Γυμνασίου Παμφίλων κ. Χριστόφορου Μουρουγιάννη, σε συνεργασία του εθελοντικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αρχικά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρουσίασαν το θεωρητικό μέρος των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια ακολούθησε χωρισμός των εκπαιδευόμενων σε ομάδες, οι οποίοι εφάρμοσαν την τεχνική ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποίησαν τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή σε προπλάσματα. Παράλληλα, έκαναν προσομοίωση πνιγμονής από ξένο σώμα σε ενήλικες και σε παιδιά και βρέφη, με το αντίστοιχο πρόπλασμα. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και επίλυση αποριών για επιπλέον θέματα, όπως δάγκωμα φιδιών, ηλεκτροπληξία, αλλεργική αντίδραση σε έντομα, κρίσεις επιληψίας, πνιγμός στην θάλασσα κ.α.. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το σεμινάριο αυτό.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα σχολική χρονιά και δέχθηκαν προκαταβολικά αίτημα από τον κ. Μουρουγιάννη να παρουσιάσουν το σεμινάριο αυτό του χρόνου στη νέα σχολική μονάδα που θα υπηρετεί (2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης).

 

To top