Παρουσίαση του βιβλίου της Συμώνης Κατραμάδου στην Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου της Συμώνης Κατραμάδου στην Αθήνα

Το βιβλίο  «Ο Κατακτητής μου», της συγγραφέως Συμώνης Κατραμάδου η οποία κατάγεται από τη Λέσβο, παρουσίασε την Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο «Κατακτητής μου», το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Η Βασίλισσα του Αιγαίου» είναι ιστορικό μυθιστόρημα τοποθετημένο στη Ρωμαϊκή Εποχή. Κείμενο πλούσιο, με καίρια διαχρονικά μηνύματα, για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, την αξία της φιλίας, τη βαρύτητα της έννοιας «μητρότητα», τη σημασία του έρωτα στη ζωή του ανθρώπου», είπε η κα. Καλογήρου και συμπλήρωσε:

»Η Συμώνη Κατραμάδου, μέσα από το καλογραμμένο αυτό αφήγημα, που αναμφίβολα προκαλεί αισθήματα συγκίνησης στον αναγνώστη, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο γραπτό τεκμήριο για την Ιστορία του γενέθλιου τόπου της, την Μυτιλήνη. Του τόπου, όπου το βαθυγάλανο του Αιγαίου, η απρόσκοπτη θέα στην μυστηριακή Ανατολή, η γοητεία της πορφυρής Δύσης αποτελούν πηγή έμπνευσης για ένα ταξίδι αυτογνωσίας, που αυτό είναι, άλλωστε, ο Κατακτητής μου. Η συναντίληψη, η κατανόηση και η συνεννόηση είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για αρμονική συνύπαρξη».

«Μπράβο Συμώνη!

Είμαι βέβαιη ότι ο «Κατακτητής» θα κατακτήσει το κοινό», κατέληξε η κα. Καλογήρου.

To top