Τραγωδία στην Πύλο: Ανεβαίνει ο κατάλογος των νεκρών – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Τραγωδία στην Πύλο: Ανεβαίνει ο κατάλογος των νεκρών – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων της τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι το απόγευμα είχαν ανασυρθεί 78 σωροί μεταναστών. Η έρευνα του Λιμενικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αλιευτικό σκάφος που ανετράπη είναι μήκους 30 μέτρων και σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 600 άτομα σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις  με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 104 μετανάστες.

Οι τέσσερις από αυτούς παρελήφθησαν από ΕΚΑΒ και μεταφέρονται με ελικόπτερο S/P στο νοσοκομείο Καλαμάτας με υποθερμία. Οι άλλοι 100 μεταφέρονται στο λιμάνι Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη)· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά από τις ιταλικές. Στο σημείο επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

To top