Πόλος έλξης η 5η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο – Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις

Πόλος έλξης η 5η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο – Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις

Πλήθος  κόσμου από κάθε γωνία του νησιού  επισκέφθηκαν  την Κυριακή  την  ορεινή Αγιάσο για την 5η Γιορτή Κερασιού όπου το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού είχε την τιμητική του.

Το Visit Agiasos σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο αλλά και την πρόεδρο του χωριού Διαμάντω Ρουγκέλλη διοργάνωσαν και φέτος τη γιορτή του κερασιού προκειμένου ο κόσμος να επισκεφτεί το ορεινό χωριό και να δοκιμάσει τα κεράσια του. Φέτος, η σοδειά όπως δήλωσε η πρόεδρος του χωριού ήταν ικανοποιητική ενώ η εκπρόσωπος του Visit Agiasos τόνισε στον Αίολο ότι τα κεράσια δε κάνουν μόνο καλό στην υγεία με τα συστατικά τους αλλά έχουν κι άλλη ιδιότητα. Συγκεκριμένα, όπως είπε, το κουκούτσι του κερασιού είναι το καλύτερο και για τους μυϊκούς πόνους. Η διαδικασία μάλιστα είναι απλή: παίρνεις το κουκούτσι, το καθαρίζεις και το πλένεις, το βάζεις για λίγα λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα παίρνεις ένα ύφασμα, το γεμίζεις με τα κουκούτσια, το βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί και τέλος το τοποθετείς εκεί που πονάς. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν θερμοφόρα.

Όποιος επισκεφθεί σήμερα το γραφικό χωριό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κεράσια, και γλυκά με βάση το κεράσι, τα οποία επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος ζαχαροπλαστικής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), να διασκεδάσει με τα σαντούρια που θα παίζουν από την αρχή έως το τέλος του χωριού, να χαζέψει την έκθεση που έχει στηθεί στην πλατεία της Αγιάσου ενώ για τους μικρούς φίλους έχει και body painting.

Μάλιστα, εννιά πούλμαν με Τούρκους τουρίστες θα επισκεφθούν το χωριό για να γιορτάσουν μαζί με τους ντόπιους τη γιορτή του κερασιού και να περιηγηθούν στα σοκάκια του χωριού.

To top