Γενική Αστυνομική Διεύθυνση: Δικογραφίες σε βάρος δυο ατόμων για τους ιππικούς αγώνες στην Καλλονή

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση: Δικογραφίες σε βάρος δυο ατόμων για τους ιππικούς αγώνες στην Καλλονή

Δικογραφίες σε βάρος δυο ατόμων για την διοργάνωση των ιππικών αγώνων στην Καλλονή έχει σχηματίσει η Αστυνομία. Η υπόθεση παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς μετά τις περσινές καταγγελίες είχε απαγορευθεί η διοργάνωσή τους, ωστόσο ο Σύλλογος που οργανώνει το έθιμο προχώρησε κανονικά στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Έχουν σχηματισθεί δυο δικογραφίες σε βάρος δυο ατόμων μελών του Σωματείου, η μια για την διοργάνωση εκδηλώσεων σε προστατευόμενη περιοχή Natura και η δεύτερη για «παραβίαση σφραγίδας». Οι δικογραφίες έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία είχε κατασχέσει και είχε απαγορεύσει τη χρήση μεταλλικού κιγκλιδώματος που χρησιμοποιείται για την έναρξη των αγώνων. Είχε τοποθετηθεί και ταινία που απαγόρευε τη χρήση του, ωστόσο οι διοργανωτές προχώρησαν κανονικά στην πραγματοποίηση των αγώνων και τη χρήση του κιγκλιδώματος.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής  Αστυνομικής Διεύθυνσης  Βορείου Αιγαίου τονίζει τα εξής: 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου, έχουν ήδη σχηματισθεί δύο (2) ποινικές δικογραφίες με κατηγορούμενους δύο (2) ημεδαπούς για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή αλόγων και ιππικών αγώνων ταχύτητας, που έλαβαν χώρα την 03-06-2023 και την 05-06-2023 αντίστοιχα, σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής στη Λέσβο.

Οι δικογραφίες περιλαμβάνουν, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τα αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και της παραβίασης φύλαξης της Αρχής.

 

 

 

To top