Συνάντηση του δημάρχου Λήμνου με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το ακτοπλοϊκό

Συνάντηση του δημάρχου Λήμνου με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το ακτοπλοϊκό

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης μετέβη την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Κλιάρη, τον Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμ. Κουτουλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα που ανέκυψε με την προσωρινή δρομολόγηση του Ε/Γ Ο/Γ «Πρέβελης» στη γραμμή Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και η δημοτική σύμβουλος κ. Ελεονώρα Γεώργα.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης έχουν ως εξής:

Δεδομένης της παρούσας κατάστασης και καθώς το Ε/Γ Ο/Γ “Διαγόρας” θα επιστρέψει στα δρομολόγιά του στις 26/06, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων προβλέπεται η εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή Μυτιλήνη- Λήμνος- Καβάλα το Σάββατο 10/06 και το Σάββατο 17/06 (επιστροφή Κυριακή 11/06 και 18/06 αντοίστοιχα) από το Ε/Γ Ο/Γ «Νήσος Σάμος».

Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συνέλθει εκ νέου, για την ενημέρωση του σώματος και τη λήψη νέας απόφασης.

Εξάλλου, σε απάντηση της δημόσιας τοποθέτησης του κ. Θωμά Λούκα σχετικά με τη σύγκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 04.04.2023 , ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης επισημαίνει τα εξής:

«Τα ακτοπλοϊκό ζήτημα αποτέλεσε και αποτελεί πάντοτε κύριο μέλημα και βασική προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής. Καταφέραμε, παρά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν κατά καιρούς, να βρούμε λύσεις, διατηρώντας ανοικτή γραμμή και με το υπουργείο και με τους πλοιοκτήτες, διεκδικώντας σταθερά καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Όποτε προέκυψε πρόβλημα, υπήρξε λύση. Γιατί και αντανακλαστικά διαθέτουμε και εμπειρία και γνώση να διαχειριζόμαστε τα ζητήματα αυτά. Δεν δεχόμαστε, λοιπόν, ουδεμία αμφισβήτηση εκ μέρους του κου Λούκα που ματαίως επιχειρεί να ακυρώσει τις προσπάθειες τόσων ετών με γενικές διατυπώσεις, οι οποίες αμφισβητούν ευθέως ακόμα και τις ίδιες τις προθέσεις μας, ενώ σχολιάζει με περισσή ειρωνεία και πολλά θαυμαστικά τη σύγκληση ενός συλλογικού οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς λειτουργούμε σύμφωνα με όσα ορίζει η αρμοδιότητά μας και συγκαλούμε Δημοτικό Συμβούλιο όποτε κρίνεται απαραίτητο για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων. Ενεργούμε με σεβασμό στον ρόλο των συλλογικών οργάνων και όχι αυτοβούλως. Ποια ιδιότητα δίνει στον κο Λούκα το δικαίωμα να σχολιάζει ειρωνικά τη σύγκληση του σώματος;

Ο κος Λούκας μας μιλάει επίσης για προβλεψιμότητα. Ας καταλάβει ότι, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, δεν μπορεί να εκλαμβάνουμε τα πιθανά σενάρια ως βεβαιότητες, ούτε είναι δυνατόν να αντιδρά κανείς «προκαταβολικά», χωρίς να έχει συγκεκριμένα δεδομένα στα χέρια του, καταλήγοντας σε γραφικότητες. Αυτά για να γνωρίζει κος Λούκας ποιες είναι εντέλει οι συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν σε βάρος της κοινωνίας.

Θα περίμενε, τέλος, κανείς ότι, εφόσον πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το νησί μας, η σύμπνοια και η συνεργασία θα αποτελούσαν κοινό τόπο όλων όσοι ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά. Ωστόσο, κάποιοι εξακολουθούν να «τρέφονται» από τη στείρα αντιπαράθεση. Τέτοιες νοοτροπίες δεν ωφελούν κανέναν και κυρίως την ίδια την κοινωνία. Η άσκηση κριτικής από όσους αγνοούν τις πραγματικές δυσκολίες ή προσποιούνται πως τις αγνοούν περισσεύει, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση. Μια τέτοια στάση είναι άγονη, αναποτελεσματική και άνευ αξίας. Αποκτά αξία μόνο στη σκέψη εκείνων που επιθυμούν να επωφεληθούν από μια δύσκολη συγκυρία παρουσιάζοντας εαυτούς ως αυτόκλητους σωτήρες, κάνοντας ανέξοδη κριτική σε εκείνους οι οποίοι έχουν λάβει κατ’ επανάληψη δημοκρατική νομιμοποίηση για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.

To top