Λήμνος: Διαμαρτυρία πολιτών για τις ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο

Λήμνος: Διαμαρτυρία πολιτών  για τις ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου έξω από το Νοσοκομείο Λήμνου όπου πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρήθηκαν  για τη χρόνια υποβάθμιση, απαξίωση και υποστελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου, αλλά και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Κάτοικοι της Λήμνου κάθε ηλικίας, μέλη των σωματείων, εργαζόμενοι αλλά και συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων με το πανό τους, διατρανώνοντας το πάνδημο αίτημα για στελέχωση του Νοσοκομείου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, αλλά και προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να είναι δυνατή η παροχή πραγματικής φροντίδας Υγείας για τους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ Κώστας Μαδυτινός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ Ανδρέας Ξυπτεράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Γ.Ν. Λήμνου Κώστας Κατσιγιαννόπουλος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Ελένη Φαρμάκη. Έπειτα, το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, Αλέξανδρος Λιβαθυνόπουλος, διάβασε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους, ενώ αντιπροσωπεία εκπροσώπων των Σωματείων ανέλαβε να το επιδώσει στον Διοικητή του Νοσοκομείου.

 

To top