Επιστολή Γ.Μπουρνού σε Γ.Πλακιωτάκη: “Να επανέλθει άμεσα το ΑΙΟΛΙΣ στο δρομολόγιο Άη Στράτη-Λήμνου”

Επιστολή Γ.Μπουρνού σε Γ.Πλακιωτάκη: “Να επανέλθει άμεσα το ΑΙΟΛΙΣ στο δρομολόγιο Άη Στράτη-Λήμνου”

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε την Τετάρτη ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πιστοποίηση του ΑΙΟΛΙΣ, που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου, καθώς στις 13 Μαρτίου 2023 το δρομολόγιο σταμάτησε όταν το ΑΙΟΛΙΣ μπήκε για δεξαμενισμό, χωρίς να έχει αντικατασταθεί.

Στην επιστολή του Γιάννη Μπουρνού τονίζεται πως το ΑΙΟΛΙΣ έχει ανταποκριθεί σε όλες τις παρατηρήσεις που έγιναν για αναγκαίες επισκευές και αναμένει τις πιστοποιήσεις των επιθεωρητών του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να επιστρέψει στα δρομολόγιά του. Επιπλέον, γίνεται λόγος στην επιστολή για τα προβλεπόμενα μισθώματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023 που δεν έχουν καταβληθεί από το Υπουργείο στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, με την επισήμανση πως πρόκειται για μια μικρή, τοπική εταιρεία.
Ο Γ. Μπουρνούς ζητά από τον κ. Πλακιωτάκη να επιληφθεί άμεσα των δυο εκκρεμοτήτων, της καταβολής των οφειλομένων και της πιστοποίησης του ΑΙΟΛΙΣ, ώστε να επανεκκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια που συνδέουν τον Αη Στράτη με τη Λήμνο.

To top