Εκδήλωση για το παρεμπόριο και την παραοικονομία στο Επιμελητήριο Λέσβου

Εκδήλωση για το παρεμπόριο και την παραοικονομία στο Επιμελητήριο Λέσβου

Εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη και πάταξη της τεράστιας μάστιγας του Παρεμπορίου και της Παραοικονομίας», η οποία πλήττει την Ελληνική Οικονομία, το νόμιμο εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και συγκεκριμένα της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας της Κ.Ε.Ε.Ε..

Κατά την έναρξη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, αφού καλωσόρισε τον Α’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιορδάνη Τσώτσο, τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρο της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Διευθυντή της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Βασίλη Αποστολόπουλο και τους εκπροσώπους των φορέων όπου συμμετείχαν, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που δημιουργεί το παρεμπόριο και η παραοικονομία, τόσο στην υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και στους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση και τα τρέχοντα δεδομένα που αφορούν στο παρεμπόριο και την παραοικονομία, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των φορέων, σχετικά με τα φαινόμενα παραοικονομίας που πλήττουν το στεγασμένο εμπόριο και τους νόμιμους επαγγελματίες. Ο διάλογος ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την πάταξη του παραεμπορίου και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες-φορείς δεσμεύτηκαν ότι -από κοινού με το Επιμελητήριο Λέσβου- θα συντονίσουν τη δράση τους, με στόχο την προστασία της τοπικής αγοράς και την προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υφιστάμενη έλλειψη στελέχωσης και μέσων των αρμόδιων για τους ελέγχους υπηρεσιών.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ Επιμελητηρίων και αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να καταστεί εντονότερος και περισσότερο αποτελεσματικός ο έλεγχος του παραεμπορίου και της παραοικονομίας. Επίσης η ΚΕΕΕ δεσμεύτηκε από την πλευρά της, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την Πολιτεία για την ενίσχυση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, για την επιτέλεση του έργου τους.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε: «Ως Επιμελητήριο εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την παραγωγική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στρέφοντας τον ενδιαφέρον όλων στην πάταξη της μάστιγας της παρακοινονομίας και του παρεμπορίου. Με την συστράτευση των δυνάμενων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα υπάρξει η προάσπιση της υγιούς επιχειρηματικότητας καθώς και του δημοσίου συμφέροντος».

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου εκτός του Προέδρου, παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Φραντζέσκος, ο Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου κ. Χατζηκυριάκος και τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Καρίπης και Πουλέλλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Αθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος, και εκπρόσωποι από το Τμήμα Εμπορίου της Π.Β.Α., ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βαζούρας καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης, ο Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κ. Λυραντωνάκης, η Προϊσταμένη του Τελωνείου Μυτιλήνης κα. Ζαχαριάδου, ο κ. Κατουσέλλης ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λέσβου κ. Καρέκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής κ. Χαλκοδαίμων, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» κ. Καραμπεάζης, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου κ. Σπέντζας,

To top