Εκδήλωση για τη Φιλαναγνωσία στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Εκδήλωση στο πλαίσιο ολοκλήρωσης υλοποίησης της πρότασης «Ανοίγει ένα βιβλίο κλείνει μια πόρτα μοναξιάς», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5/03/2023, και ώρα 17:30 στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Η εκδήλωση αυτή είναι μια συνδιοργάνωση του Πνευματικού Κέντρου Αναγνωστηρίου Αγιάσου “Ανάπτυξη” και του Κοινωνικού Φορέα “Visit Agiasos”.

Η εκδήλωση έχει ως σκοπό να γνωρίσει το ευρύ κοινό τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη δράση της Φιλαναγνωσίας εμπράκτως. Πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των 19 συγγραφέων, την κριτική επιτροπή Φιλολόγων καθώς και των συμμετεχόντων στην εικονογράφηση του πρωτότυπου τόμου που θα εκδώσει το Αναγνωστήριο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μαζί μας δια ζώσης ή εξ αποστάσεως. Ενώ παράλληλα το γεγονός θα μεταδοθεί live μέσω του καναλιού YouTube της Visit Agiasos https://www.youtube.com/channel/UCrIDAUz4sjZyn8obXcO8Qtg.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, η κ. Αναστασία Ζήση, Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και η κ. Κλειώ Χατζηδανιήλ, Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα μιλήσουν για την εκπαιδευτική παράδοση της Αγιάσου, τα οφέλη της Φιλαναγνωσίας καθώς και τον κοινωνικό αντίκτυπο της δράσης σε γενικότερο πλαίσιο.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση ανταλλαγής απόψεων για την αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης.
Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

To top