Πρόγραμμα “Littlespoons” για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στη Λήμνο

Πρόγραμμα “Littlespoons” για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στη Λήμνο

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός  Μαθαίνω Διατροφή ανέλαβαν την πρωτοβουλία να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Littlespoons» στη Λήμνο.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της εκπαίδευσης, με προτεραιότητα τη διαμόρφωση υγιούς σχέση με την τροφή και την άσκηση για τα παιδιά μας, τους αυριανούς ενήλικες.

Το πρόγραμμα προσφέρει ειδικά διαμορφωμένες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης υπάρχει η πλατφόρμα e-learning lms.mathainodiatrofi.org, όπου εκεί  οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα βίντεο που αφορούν στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, το σχεδιασμό Μεσογειακών γευμάτων, τα επεξεργασμένα τρόφιμα αλλά και τις αρχές διατροφικής διαπαιδαγώγησης. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να  αποστείλουν τα στοιχεία τους στο email kepygeiaslimnou@gmail.com.
Μέσω της πλατφόρμας e-learning του οργανισμού οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά βίντεο στον δικό τους χρόνου και με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης να συμπληρώσουν μια σύντομη ηλεκτρονική εξέταση η οποία θα πιστοποιήσει τις γνώσεις που απέκτησαν.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2254029111 Δευτέρα με Παρασκευή 08:00-12:00, Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός

To top