Μαρία Κομνηνάκα: «Ο Πρωθυπουργός βάφτισε Νατοϊκά τα νησιά»

Τη πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Αλεξανδρούπολη όπου σχολιάζοντας την Τουρκική προκλητικότητα έκανε λόγω για «ΝΑΤΟϊκά νησιά» του Αιγαίου, σχολίασε σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. «…σε μια περίοδο που ενισχύονται οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών η «βάπτιση» των νησιών του Αιγαίου ως «ΝΑΤΟικών νησιών» πρέπει να προβληματίσει», αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει τα εξής:

«Το τι θα κάνει το Κογκρέσο σε σχέση με το τουρκικό αίτημα είναι δικό του θέμα. Όμως θέλω να σας παραπέμψω σε δηλώσεις σημαντικών αξιωματούχων στο Κογκρέσο, οι οποίες λένε ξεκάθαρα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πουληθούν σύγχρονα οπλικά συστήματα στην Τουρκία είναι να αλλάξει η Τουρκία τη συμπεριφορά της. Και μέχρι στιγμής, όταν έχουμε μια χώρα η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να κάνει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και αυτό που ενδιαφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι αυτά είναι νατοϊκά νησιά, είναι νησιά μιας σύμμαχης χώρας στο NATO, προφανώς αυτή είναι μια πρακτική η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί»!

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα σε δήλωσή της τονίζει :

«Η πρόσφατη «βάπτιση» των ελληνικών νησιών του Αιγαίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως «ΝΑΤΟικών νησιών», σε μια περίοδο που ενισχύονται οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών, πρέπει να ανησυχήσει και να προβληματίσει το λαό. Αυτός ο χαρακτηρισμός δεν έγινε «εκ παραδρομής».

Είναι ένας κρίκος σε μια πολύ μακριά αλυσίδα παρόμοιων δηλώσεων που ρίχνουν «νερό στον μύλο» των διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις «συνδιαχείρισης» και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ.

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνη της, ούτε σ’ αυτή την επιλογή. Με τη λογική ότι όλη η χώρα και το Αιγαίο είναι Νατοϊκό έδαφος, με το να πλασάρονται οι «λυκοσυμμαχίες» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ ως εγγυητές των συνόρων, για να δικαιολογείται η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδιά τους, συμφωνούν και συστρατεύονται αναφανδόν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η ανοικτή επιστολή που πρόσφατα απηύθυνε το ΚΚΕ προς το λαό των νησιών, καλώντας τον σε συμπόρευση για να αποτραπούν αυτοί οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί, αποδεικνύεται πολύ επίκαιρη και χρήσιμη.Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να αντιπαλέψει και να ματαιώσει τα επικίνδυνα Νατοϊκά σχέδια που οδηγούν σε συνδιαχείριση και αλλαγές συνόρων στο Αιγαίο».

 

To top