Θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Σπύρου Γαληνού – Συγκλονίζει το «αντίο» του γιου του Μίμη

Θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου  Σπύρου Γαληνού – Συγκλονίζει το «αντίο» του γιου του Μίμη

Θλίψη έχει σκορπίσει στην κοινωνία της Λέσβου ο θάνατος του πρώην βουλευτή και πρώην Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού. Εκατοντάδες τα συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένειά του από απλούς πολίτες που γνώριζαν την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια και την τεράστια προσφορά του στον τόπο. Συγκλονίζει το μήνυμα του γιου του Μίμη: «Σήμερα έφυγες από κοντά μας , μπαμπά και καλύτερε μου φίλε. Μετά από μια άνιση μάχη τα τελευταία 5 χρόνια, αποφάσισες να ξεκουραστείς. Είμαστε περήφανοι για σένα και η παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω σου μεγάλη. Καλό παράδεισο. Θα μας λείψεις». 

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σε μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η Περιφερειακή Αρχή εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους γιά τον χαμό του Σπύρου Γαληνού.
Ο εκλιπών υπήρξε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου. Από σήμερα η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο είναι φτωχότερα.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι φίλε Σπύρο…»

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης αναφέρει τα εξής:

«O Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκαν μόλις τώρα τον θάνατο του Σπύρου Γαληνού, γεγονός που μας γέμισε πίκρα και θλίψη, για τον φίλο, τον συνάδελφο, τον αγωνιστή που αφιέρωσε όλη του την ζωή υπηρετώντας τον πολίτη και τον τόπο, δεσμεύοντας όλους εμάς, τιμώντας την μνήμη του, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα μεγάλα και τα σπουδαία που πάλεψε σε όλη του την ζωή.

Σε ευχαριστούμε Σπύρο για την παρακαταθήκη αρχών και αξιών που μας άφησες.

Καλό σου ταξίδι»

Όπως ανακοινώθηκε επίσης Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, θα απέχουν από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μυτιλήνης, ως απλή ένδειξη σεβασμού στο βαρύ πένθος από τον θάνατο του μεγάλου εκλιπόντος Σπύρου Γαληνού.

Η κηδεία του Σπύρου Γαληνού θα γίνει   το Σάββατο  24 Δεκεμβρίου  στις 14:30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσομαλλούσας.
Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στους Συλλόγους Αιμοδοτών του νησιού και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

To top