Επί ποδός η Αστυνομία μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Επί ποδός η Αστυνομία μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο υπό τον φόβο επεισοδίων μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από τη Θεσσαλονίκη που κατέληξε έπειτα από οκτώ μέρες νοσηλείας  στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι.

Με απόφαση που εστάλη σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες – λίγη ώρα μετά τον θάνατο του 16χρονου – από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, «τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι νεωτέρας για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφαλείας».

Παρόλο που στη Λέσβο δεν ήταν τόσο έκρυθμη όπως στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου, υπήρξε ένταση στην Παγανή από Ρομά οι οποίοι έβαλαν φωτιές σε τρεις κάδους απορριμμάτων και διέκοψαν την κυκλοφορία για ελάχιστη ώρα. Η αστυνομία έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και έπειτα από συζητήσεις, οι Ρομά επέστρεψαν στον καταυλισμό τους.

To top