Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τροφή για πουλιά στο Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τροφή για πουλιά στο Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς

Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν φέτος οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Βαρειάς. Στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της προσφοράς, τα φετινά τους στολίδια, είναι φτιαγμένα από τροφή για πουλιά.

Μέσα από βιωματικές δράσεις οι μαθητές της πρώτης δημοτικού, παρατήρησαν ότι όταν αλλάζει η θερμοκρασία και όσο ο καιρός κρυώνει, τα πουλιά δεν βρίσκουν εύκολα τροφή. Έτσι σκέφτηκαν, πως είναι μια καλή ευκαιρία να βοηθήσουν τους φτερωτούς τους φίλους αλλά και να παρατηρήσουν τη φύση. Με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Ζωής Πήττου, ανέλαβαν δράση και δημιούργησαν ξεχωριστά στολίδια φτιαγμένα από σπόρους για να διακοσμήσουν τα δέντρα της αυλής του σχολείου.

Έμαθαν άλλωστε, πως κάθε χρόνο πολλά είδη πουλιών κατορθώνουν ένα ταξίδι άθλο και μάλιστα δύο φορές. Μία από το Νότο προς το Βορρά την άνοιξη και μία το φθινόπωρο ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία. Το δρομολόγιο που πρέπει να κάνουν δεν είναι εύκολο και οι αποστάσεις που θα διανύσουν είναι μεγάλες. Κατά την διάρκεια ενός τέτοιου εξαντλητικού ταξιδιού απαιτείται μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Τι πιο υπέροχο λοιπόν από το να τους προσφέρουνε λίγη τροφή?

Η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται στους μαθητές τού δημοτικού σχολείου Βαρειάς, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus ‘Greener Green’.Περιβαλλοντικές δράσεις υλοποιούνται στο σχολείο όλη τη σχολική χρονιά και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να υιοθετήσουν στάσεις, συνήθειες και συμπεριφορές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον ως ενεργοί πολίτες.

To top