Οι μαθητές της Λέσβου και Λήμνου παρουσιάζουν τα αξιοθέατα του τόπου τους

Οι μαθητές της Λέσβου και Λήμνου παρουσιάζουν τα αξιοθέατα του τόπου τους

Τοπικό σχολικό διαγωνισμό με τίτλο: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τα αξιοθέατα του Ν. Λέσβου» με συμμετοχή σχολείων Λέσβου και Λήμνου διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού στο Ν. Λέσβου.

Πάνω από 100 μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Λέσβου και της Λήμνου με την καθοδήγηση 31 εκπαιδευτικών από 20 σχολεία του Ν. Λέσβου κατά σειρά υποβολής: Γυμνάσιο Γέρας, Γυμνάσιο Πολιχνίτου, Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, ΓΕΛ Γέρας, Γυμνάσιο Άντισσας, Γυμνάσιο Φίλιας, ΓΕΛ Μανταμάδου, Γυμνάσιο Αγ. Ευστρατίου, 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, ΓΕΛ Μούδρου, Γυμνάσιο Μούδρου, Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, Γυμνάσιο Καλλονής, 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ΕΠΑΛ Μούδρου, Γυμνάσιο Μανταμάδου, ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου, ΕΠΑΛ Καλλονής επέλεξαν ένα σημείο ενδιαφέροντος του τόπου και το παρουσίασαν μέσα από ένα σύντομο βίντεο

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση του κοινού και των φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό για τα αξιοθέατα του Ν. Λέσβου και η ανάδειξη της ξεχωριστής και ιδιαίτερης κουλτούρα που έχει ο τόπος μας.

Τα βίντεο των μαθητικών ομάδων αναρτήθηκαν στον ακόλουθο χάρτη μαζί με άλλα βίντεο για τον τουρισμό: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=13xkr7YrjI76w3hoyuDNQ3svfNSRMzQc&ll=39.52060003510164%2C25.780176300000022&z=9

Οι τρεις νικητήριες ομάδες με τα καλύτερα βίντεο και όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν βραβεία διάκρισης και συμμετοχής για το σχολείο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την ΔΔΕ Λέσβου.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Τιμολέων Θεοφανέλλης αναφερόμενος στην δράση δήλωσε: «Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα την κα Σουλτάνα (Άννη) Ανδρεάδου Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και τον συντονιστή της δράσης Ρούγγο Γεώργιο, υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Λέσβου για την επιτυχή οργάνωση και υλοποίηση του διαγωνισμού, οι μαθητές ανέλαβαν δράση και παρουσίασαν τα έργα τους μέσα από μία ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία αυξάνοντας την ζήτηση για τον τουρισμό στον Ν. Λέσβου».

To top