Εγκαινιάσθηκε η έκθεση “Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στα νησιά 19ο και 20ο αιώνα”

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση “Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στα νησιά 19ο και 20ο αιώνα”

Εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης παρουσία τοπικών φορέων και αρχών η «Έκθεση Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στα νησιά 19ο και 20ο αιώνα» στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Την έκθεση εγκαινίασαν  ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κουτουλάκης και  ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Γεώργιος Μαρκογιάννης, ενώ θα παραμείνει  ανοιχτή για το  κοινό έως τις 25 Νοεμβρίου ( καθημερινά από τις 10:00 έως τις 15:00).

Οι επισκέπτες  έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε ελληνικά πολεμικά και εμπορικά σκάφη σε μικρή κλίμακα, ξυλόγλυπτα, ναυτικές εκδόσεις, όργανα ναυσιπλοΐας, θαλασσογραφίες και προσωπογραφίες που αναδεικνύουν η ναυτική παράδοση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη.

«Με αυτά τα σπουδαία εκθέματα επιβεβαιώνουμε το γιατί οι Έλληνες μέχρι και σήμερα είμαστε δυνατοί στη θάλασσα και σε επίπεδο πλοιοκτησίας και σε επίπεδο ναυτικών» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η Έκθεση ήρθε και στη Λέσβο προκειμένου να εξοικειωθεί ο κόσμος «με αυτό που είναι η δεύτερη του φύση, είναι η θάλασσα, είναι η ναυτιλία».

Ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης που ιδρύθηκε το 1922 δήλωσε ότι το μουσείο δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούσαν την θάλασσα και την ελληνική ναυτοσύνη και φιλοξενεί αντικείμενα που σχετίζονται με την ναυτική παράδοση.

To top