Σε αποχή καλεί η ΕΛΜΕ Λέσβου από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

Σε αποχή καλεί η ΕΛΜΕ Λέσβου από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ καταδικάζει την «πραξικοπηματική» αναβολή της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας και καλεί σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου αναφέρει τα εξής:

Είναι δεδομένο ότι δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος και καμία έκτακτη ανάγκη για αναβολή της συνέλευσης των Προέδρων, αλλά έγινε με το προσχηματικό -πλην όμως κωμικό- επιχείρημα ότι στην Αθήνα των χιλιάδων σχολείων δεν μπορούσε να βρεθεί αίθουσα ικανή για συνέλευση μερικών δεκάδων ανθρώπων.

Υπό την πίεση των διαρκώς αυξανόμενων ΕΛΜΕ της χώρας που παίρναν απόφαση αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μεθόδευσε την αναβολή, θεωρώντας προφανώς ότι μία απόφαση για ΑΠΟΧΗ προερχόμενη από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων -το πιο αντιπροσωπευτικό όργανο της ομοσπονδίας- θα ακυρώσει τους σκοπούς της συγκυριακής συμμαχίας τους.

Τέτοιες πρακτικές αποτελούν εκτροπή και εγείρουν ζήτημα κατάλυσης της δημοκρατίας στα σωματεία. Είναι χάλκευση της βούλησης της βάσης, είναι δόλια κατάχρηση της αντιπροσώπευσης και η αποκατάσταση της υγειούς λειτουργίας της ομοσπονδίας είναι ευθύνη των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Ήδη 36 ΕΛΜΕ έχουν πάρει αντίστοιχη απόφαση και καλούν σε ΑΠΟΧΗ. Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες να απέχουν από τις εκλογές-παρωδία, να γυρίσουν την πλάτη στο ΥΠΑΙΘ και την πολιτική του.

Ούτε δίστασαν επίσης οι μεθοδεύσαντες την αναβολή να χρεώσουν τις ΕΛΜΕ με έξοδα εκατοντάδων ευ-ρώ σε άσκοπες μετακινήσεις και διαμονές ή ακυρώσεις, σε καιρούς που έχουν μπει στο επίκεντρο τα οικονομικά ζητήματα. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται η κάθε ΕΛΜΕ, ή το ταμείο της ΟΛΜΕ το οποίο είναι οι συνδρομές των συναδέλφων μας, τις πραξικοπηματικές τυχοδιωκτικές αυθαιρεσίες, συγκυριακών πολιτικών συναλλαγών.

To top