Παρουσίαση της Λέσβου & του Απολιθωμένου Δάσους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων

Παρουσίαση της Λέσβου & του Απολιθωμένου Δάσους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δράσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Το 16ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων πραγματοποιήθηκε από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022 μαζί με τη 46η Σύσκεψη Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων στην Βερμπάνια της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Sesia Val Grande.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι από 44 χώρες μεταξύ των οποίων κορυφαία στελέχη της UNESCO, Πανεπιστημιακοί και μέλη των επιστημονικών Ινστιτούτων, εκπρόσωποι από Γεωπάρκα που έχουν ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά.
Διεθνής αναγνώριση για τη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος
Η Λέσβος και το Απολιθωμένο Δάσος έλαβαν, για ακόμα μια φορά, διεθνή αναγνώριση καθώς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα επιτυχημένα παραδείγματα ανάδειξης των νέων απολιθωματοφόρων θέσεων κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους και των εκπαιδευτικών δράσεων και δράσεων ενημέρωσης της Λέσβου στις προστατευόμενες περιοχές και τους υγρότοπους της Λέσβου.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν, ο Καθ. Ν. Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους  και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, ο Δρ. Ηλίας Βαλιάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Τεκμηρίωσης του ΜΦΙΑΔΛ, η κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ο κ. Άγγελος Λαμπρακόπουλος, Γεωγράφος του ΜΦΙΑΔΛ και ο κ. Μανώλης Αντωνάκης, Γεωγράφος του ΜΦΙΑΔΛ.

To top