N.E. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Το μεταναστευτικό συνεχίζει να γεννά τραγωδίες»

N.E. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Το μεταναστευτικό συνεχίζει να γεννά τραγωδίες»

«Το σημερινό πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο με θύματα γυναίκες και παιδιά, υπενθυμίζει με το πιο τραγικό τρόπο ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν «τελείωσε», όπως, ισχυρίζεται η κυβέρνηση και ο κ.Μηταράκης, αλλά συνεχίζει να γεννά τραγωδίες και να προσθέτει νεκρούς στην ήδη μακρά λίστα των απωλειών στα νερά του Αιγαίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Τουρκία να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες καθώς και την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρώπης.
Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής : «Η Τουρκία υποχρεούται από τις διεθνείς της δεσμεύσεις, να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες και να εξαρθρώσει επιτέλους τα παράνομα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων, των οποίων η αδίστακτη δράση οδηγεί ανθρώπους στο θάνατο.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρώπης που έχει αναλάβει αυτόβουλα, δίχως να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα εμάς τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου και να πιέσει την Ε.Ε για ένα νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που θα προβλέπει αναλογική κατανομή και επανεγκαταστάσεις από τις χώρες εισόδου στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε, με νόμιμες και ασφαλείς οδούς.
Για να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε χαμένες ζωές στο Αιγαίο».

To top