Κακοκαιρία έπληξε τους οικισμούς Ασπροποτάμου και Πεδή στο Μανταμάδο

Κακοκαιρία έπληξε τους οικισμούς Ασπροποτάμου και Πεδή στο Μανταμάδο

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες την βόρεια Λέσβο προκαλώντας πλημμύρες στους οικισμούς Ασπροποτάμου και Πεδή στο Μανταμάδου.

Δεν έχουν αναφερθεί πλημμύρες σε σπίτια όμως χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δυο κατοίκων σε Ασπροπόταμο και Πεδή για να μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια τους καθώς ο δρόμος μπροστά από αυτά είχε πλημμυρίσει. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής που ξεκίνησε από τις 6 περίπου τα ξημερώματα  και κορυφώθηκε στις 8 το πρωί ο δρόμος από την Πεδή προς Μανταμάδο έκλεισε για τουλάχιστον δυο ώρες καθώς  λόγω της έντονης βροχόπτωσης ο δρόμος είχε μετατραπεί σε ποτάμι  και η  διέλευση των οχημάτων ήταν  επικίνδυνη. Στο αλιευτικό καταφύγιο Ασπροποτάμου έχουν βουλιάξει βάρκες από τη μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε στην περιοχή ενώ έχουν μετατραπεί σε λίμνες κτήματα και ελαιώνες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαιδής, ζήτησε το πρωί από την Περιφέρεια και το Δήμο Δυτικής Λέσβου, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μηχανήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου μετέβησαν  στο σημείο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

 

 

To top