Πέντε δήμαρχοι από τη Νορβηγία επισκέφθηκαν τη Λέσβο

Με αφορμή τη συνεργασία του δήμου Δυτικής Λέσβου με το Πανεπιστήμιο του Agder της Νορβηγίας, πέντε δήμαρχοι της Σκανδιναβικής  χώρας επισκέφτηκαν τις τελευταίες ημέρες τη Λέσβο και βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Η δημοτική Αρχή αναβάθμισε τη συνεργασία του δήμου με το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο που εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει ετήσιο Θερινό σχολείο στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Λειμώνος με τη Λέσβο, με διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τους εκπροσώπους του Τμήματος Κοινωνιολογίας και Περιβάλλοντος του Ιδρύματος, όσο και με τα στελέχη της διοίκησής του.

Η συνεργασία αυτή προκάλεσε και το ενδιαφέρον πέντε Νορβηγών δημάρχων της Περιφέρειας του Kristiansand να βρεθούν στο νησί και να αναζητήσουν το συνάδελφό τους στη Δυτική Λέσβο. Ο Ταξιάρχης Βέρρος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να τους παρουσιάσει την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση του νησιού, τη σχέση του Αριστοτέλη με τον κόλπο της Καλλονής, αλλά και να συζητήσει θέματα αξιοποίησης ήπιων μορφών ενέργειας μικρής κλίμακας.

Οι δήμαρχοι από την Περιφέρεια του Kristiansand της Νορβηγίας που συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, είναι οι Jan Oddvar Skisland, Δήμαρχος Kristiansand , Gyro Heia, Δήμαρχος Birkenes, Nils Olav Larsen, Δήμαρχος Vennesla, Einar Holmer-Hoven, Δήμαρχος Lillesand, Even Tronstad Sagebakken, Δήμαρχος Lindesnes και Tone Marie Nybο Solheim, Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας Kristiansand.

To top