Μικρή συμμετοχή μαθητών στα Ολοήμερα Διευρυμένου Ωραρίου στη Λέσβο

Μικρή συμμετοχή μαθητών στα Ολοήμερα Διευρυμένου Ωραρίου στη Λέσβο

Μειωμένο είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής στον θεσμό του διευρυμένου ωραρίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο.  Συγκεκριμένα 8 Δημοτικά και μόλις ένα Νηπιαγωγείο λειτουργούν τελικά με διευρυμένο ωράριο. Είχαν ανακοινωθεί 14 Δημοτικά καθώς και 12 Νηπιαγωγεία, όμως δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους γονείς να εντάξουν τα παιδιά τους στο διευρυμένο πρόγραμμα.

Πολύ λιγότερα από όσα ανακοινώθηκαν αρχικά, είναι τελικά τα σχολεία της Λέσβου που θα λειτουργήσουν με το διευρυμένο ωράριο καθώς οι γονείς δεν έδειξαν ενδιαφέρον συμμετοχής των παιδιών τους σε αυτό και ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών -10- σε πολλές περιπτώσεις δεν συμπληρώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, τα Δημοτικά σχολεία της Λέσβου που τελικά θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο είναι 8 από τα 14 σχολεία που αρχικά είχαν ανακοινωθεί, ενώ στα Νηπιαγωγεία η συμμετοχή είναι ακόμη λιγότερη, καθώς μόλις ένα σχολείο θα λειτουργήσει τελικά με διευρυμένο ωράριο, από τα 12.

Αναλυτικά τα σχολεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο είναι: To 2o Δημοτικό Μυτιλήνης, το 3ο Δημοτικό Μυτιλήνης, το 9ο Δημοτικό Μυτιλήνης, το 10ο Δημοτικό Μυτιλήνης, το Δημοτικό Βρίσας, το Δημοτικό Μεγαλοχωρίου, το Δημοτικό Μιστεγνών και το Δημοτικό Πηγής. Ενώ το μοναδικό Νηπιαγωγείο που λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο στη Λέσβο είναι το 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης.

Παράλληλα, στη Λήμνο δεν θα λειτουργήσει κανένα Δημοτικό σχολείο ή Νηπιαγωγείο με διευρυμένο ωράριο, καθώς δεν υπήρξε συμμετοχή του απαιτούμενου αριθμού μαθητών σε κανένα από τα τρία Δημοτικά σχολεία που είχαν ανακοινωθεί και αντίστοιχα στα δύο νηπιαγωγεία.

To top