Κορωνοϊός: Ξεκινούν τον Οκτώβρη οι εμβολιασμοί παιδιών στον παιδίατρο

Κορωνοϊός: Ξεκινούν τον Οκτώβρη οι εμβολιασμοί παιδιών στον παιδίατρο

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού μπαίνουν από τον Οκτώβριο και οι παιδίατροι οι οποίοι θα εμβολιάζουν  στα ιατρεία τους παιδιά ηλικίας  12-17 ετών.

 

Οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων, όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση, εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό της εν λόγω ηλικιακής ομάδας.Στο σκεπτικό της απόφασης, το δεδομένο ότι το 75% των εμβολίων γίνονται από τους παιδιάτρους, συνεπώς η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα μπορεί να γίνεται επίσης στα ιδιωτικά ιατρεία για τις ηλικίες άνω των 12 ετών.

Προκειμένου,  να ενημερωθούν καλύτερα και να κινητοποιηθούν οι γονείς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει δύο ακόμη πρωτοβουλίες: να ενημερώνει αναλυτικά για τον αριθμό των παιδιών που νοσούν από κορωνοϊό, καθώς και να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που προκαλούν δισταγμό έναντι του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 17 ετών που νοσούν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

To top