Έκτακτη σύσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφέρεια

Έκτακτη σύσκεψη για τον τουρισμό στην Περιφέρεια

Έκτακτη σύσκεψη για τον τουρισμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στην Περιφέρεια μετά από πρωτοβουλία των φορέων του τουρισμού, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τη συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά.

Στη σύσκεψη η οποία κινήθηκε μάλιστα σε υψηλούς τόνους, τέθηκαν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη φετινή τουριστική χρονιά η οποία κινείται με χαμηλές πτήσεις για τη Λέσβο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες, επαγγελματίες του κλάδου της ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων.

Η πρόταση που έθεσαν οι φορείς και εγκρίθηκε με απόλυτη ομοφωνία ήταν η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα τουρισμού στη Λέσβο με εκπροσώπους από όλους τους τομείς που εμπλέκονται στον τουρισμό με σκοπό να γίνουν συντονισμένες ενέργειες ώστε το καλοκαίρι του 2023 ο τουρισμός να ανακάμψει στο νησί της Λέσβου.

Παράλληλα, τέθηκαν προς συζήτηση οι άμεσες ενέργειες που μπορούν να γίνουν για την αντιμετώπιση προβλημάτων και έτσι αύριο Πέμπτη συμφωνήθηκε θα γίνει σύσκεψη με την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης και ο Περιφερειάρχης αναφέροντας τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προήδρευσε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη  για θέματα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος φορέων του κλάδου.

Η σύσκεψη αφορούσε την επόμενη τουριστική περίοδο και τον ενιαίο προγραμματισμό δράσεων από φορέα που θα δημιουργηθεί με επικεφαλής την Περιφέρεια.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα στην Περιφέρεια με φορείς και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, παρόντος  του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιά και του Αντιπροέδρου κ. Φρατζέσκου, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά  και  τρόπους προσέλκυσης τουριστών στην Λέσβο.  Αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα με την Περιφέρεια να είναι επικεφαλής, με την συμμετοχή εκπροσώπων του Τουρισμού και του Επιμελητηρίου αλλά και του ΕΟΤ. Παθογένειες και προβλήματα ετών δεν μπορούν να διορθωθούν εν μια νυκτί.  Η Περιφερειακή Αρχή  προσπαθεί να αντιστρέψει  το κλίμα στις νήσους μας , αυτό το αντιλαμβάνονται  οι φορείς του κλάδου  και είναι ο λόγος που ζήτησαν την σημερινή σύσκεψη».

To top