Ξεκινούν από τη Δευτέρα ανασκαφές στην Αρχαία Άντισσα

Ξεκινούν από τη Δευτέρα ανασκαφές  στην Αρχαία Άντισσα

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ξεκινούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ανασκαφικές εργασίες  στη θέση  στο Οβριόκαστρο στην Αρχαία Άντισσα .

Για τους κατοίκους του Σκαλοχωρίου οι ανασκαφικές εργασίες θεωρούνται “ιστορικό γεγονός”  για την περιοχή και τη Λέσβο συνολικά, αφού δίνεται η ευκαιρία για ανάδειξη του Κάστρου .

Αναλυτικά σε σχετική ανάρτηση αναφέρεται «…Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για τον τόπο και για το χωριό μας . Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο Αρχαιοτήτων Β. Αιγαίου κ. Τριανταφυλλίδη Παύλο που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κοινότητας μας για την ανάδειξη του κάστρου και φυσικά την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη Κώστα που χρηματοδοτεί την αποστολή.Φέτος εγκρίθηκαν άλλα 200.000,00 ευρώ για τις ανασκαφές και για την ανάδειξη του τοίχου στην είσοδο του κάστρου .Περιμένουμε μεγάλες αποκαλύψεις αυτά αποδεικνύουν τα έως τώρα τουλάχιστον στοιχεία που βρέθηκαν .


Αρχαιολόγοι που επισκέφθηκαν το κάστρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξέφρασαν την άποψη ότι ο αρχαιολογικός αυτός χώρος θα γίνει σημείο αναφοράς .Εμείς αναμένουμε τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον !!! Καλή επιτυχία λοιπόν!!!»

To top