Λέσβος: Αύριο η πρώτη διαβροχή για το δάκο

Λέσβος: Αύριο η πρώτη διαβροχή για το δάκο

H Πρώτη Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 για όλα τα συνεργεία.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα FORZA 10CS και το SUCCESS 0,24 CB. Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του νησιού, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ζητά τόσο από τους εμπλεκόμενοους φορείς όσο και τους ελαιοπαραγωγοους , να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Oι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων όπως  παροχή νερού, συντήρηση αγροτικών δρόμων.

To top