Πλημμύρισε από κόσμο και…κεράσια η Αγιάσος

Πλημμύρισε από κόσμο και…κεράσια η Αγιάσος
Φωτογραφίες: Ιγνάτης Τσικνής

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου στην ορεινή Αγιάσο, για να ζήσει από κοντά την 4η Γιορτή Κερασιού και να γευτεί τα ξακουστά αγιασώτικα κεράσια.

Μετά από πολλά χρόνια οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν ώστε ο κερασώνας της Αγιάσου να ανθήσει και πάλι προσφέροντας μια πλούσια παραγωγή. Η 4η Γιορτή Κερασιού στάθηκε η ευκαιρία ώστε οι ντόπιοι παραγωγοί να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της Αγιάσου, η οποία πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και τουρίστες.

Από την είσοδο του χωριού έως την πλατεία, εθελοντές του Visit Agiasos μοίραζαν δωρεάν κεράσια, ενώ στο Δημοτικό Πάρκο, η ομάδα Circus Lesvos χάρισε μοναδικές στιγμές στα παιδιά με ξυλοπόδαρα. ζογκλερικά, μπαλόνια, facepainting και άλλα.

Στην Πλατεία της Αγοράς του χωριού, στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι, όπου ντόπιοι καλλιτέχνες τραγούδησαν και έπαιξαν λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους σε χορό.

Παράλληλα όσοι το επιθυμούσαν είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους καρπερούς κερασώνες της περιοχής Φολίδι -Κήπος Παναγίας, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου, ενώ στο Φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα το κεράσι.

Η 4η Γιορτή Κερασιού έγινε με πρωτοβουλία της Κοινότητας Αγιάσου και με την οικονομική στήριξη του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ πολλοί ήταν οι εθελοντές που με την συνεισφορά τους φρόντισαν ώστε αυτή η γιορτή να αναβιώσει και πάλι και να μείνει αξέχαστη σε όλους.

 

To top