Μπουρνούς για την έναρξη των Πανελλήνιων:«Οι μαθητές και οι μαθήτριες αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον»

Μπουρνούς για την έναρξη των Πανελλήνιων:«Οι μαθητές και οι μαθήτριες αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον»

Ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων, σημειώνοντας πως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα θέσει ξανά ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Αναλυτικά:

«Η σκέψη μας βρίσκεται στον αγώνα και την αγωνία των μαθητών και μαθητριών του Νομού Λέσβου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εισαγωγικές εξετάσεις αποτελούν το τέλος μιας ξεχωριστής αλλά και κοπιαστικής δωδεκάχρονης διαδρομής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η αξιέπαινη προσπάθεια των τελευταίων ετών, με τους κόπους και τις θυσίες τόσο των ίδιων όσο και των γονιών τους, κορυφώνεται αυτές τις μέρες.
Δυστυχώς και φέτος, εκτός από το άγχος και την ένταση που γεννά αυτή η διαδικασία, οι μαθητές έχουν απέναντί τους τα προβλήματα και τα εμπόδια που θέτει συνεχώς η κυβέρνηση της ΝΔ και η κ. Κεραμέως με την εχθρική πολιτική τους απέναντι στα δημόσια πανεπιστήμια και τον συνεχώς μειούμενο αριθμό των εισακτέων.
Με ισχυρή την πεποίθηση ότι η πολιτική αλλαγή πλησιάζει και ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα θέσει ξανά ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις, να ανταμειφθούν οι κόποι τους και να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Είμαστε έστω και νοερά στο πλάι τους και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Καλή δύναμη!»

To top