Δίκη εκπαιδευτικού: Κατέθεσαν οι μαθήτριες που καταγγέλλουν ασελγείς χειρονομίες μέσα στην τάξη

Δίκη εκπαιδευτικού: Κατέθεσαν οι μαθήτριες που καταγγέλλουν  ασελγείς χειρονομίες μέσα στην τάξη

Μέσα σε κλίμα έντασης  συνεχίζεται από το πρωί σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης  η δίκη του εκπαιδευτικού Γυμνασίου,  που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις  και χειρονομίες – την ώρα του μαθήματος –  από έξι  μαθήτριες του σχολείου.  Με δάκρυα στα μάτια και έντονα φορτισμένες περιέγραψαν στις καταθέσεις τους, οι μαθήτριες όσα βίωσαν με τις άσεμνες κινήσεις και χειρονομίες του εκπαιδευτικού -που όπως κατήγγειλαν- γινόταν μέσα στην αίθουσα.

Μια μαθήτρια κατέθεσε  ότι ο εκπαιδευτικός της  κρατούσε επίμονα το χέρι  όταν της έδειχνε άσκηση με το “ποντίκι” του υπολογιστή, καθώς και ότι μια φορά την είχε σηκώσει όρθια για να δείξει στην τάξη πώς λειτουργεί το photoshop και της άγγιξε τα οπίσθια .

«Ντρέπομαι να βρίσκομαι εδώ και μιλάω, για αυτό που έγινε σε εμένα» απάντησε με με δάκρυα στα μάτια και με φωνή που έτρεμε  μια μαθήτρια στην Εισαγγελέα της έδρας, η οποία για άλλη μια φορά εξέπληξε δυσάρεστα ρωτώντας τη μάρτυρα «για ποιο λόγο είστε φορτισμένη όταν περιγράφετε κάτι που έγινε και σας ενόχλησε. Κανονικά – αν είναι αλήθεια αυτά που καταγγέλλετε –  θα έπρεπε να νιώθετε  ότι έφυγε ένα βάρος από μέσα σας και να ξελαφρώνεις».

Το κορίτσι είπε ότι δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για τις κινήσεις του εκπαιδευτικού μέχρι που μια γυναίκα, έφερε στη μητέρα της να υπογράψει μια δήλωση υπέρ του εκπαιδευτικού που να δηλώνει ότι δεν ισχύουν όσα του καταγγέλλουν. Όταν η μητέρα της τη ρώτησε αν έχει αντιληφθεί να συμβαίνει κάτι στην τάξη, τότε έβαλε τα κλάματα και της μίλησε.

Μαθήτριες που κατέθεσαν ανέφεραν ότι όταν άρχισε να βγαίνει στο φως η υπόθεση, μαθήτριες που είχαν υποστεί τις άσεμνες χειρονομίες και κινήσεις από τον εκπαιδευτικό άρχισαν να μιλάνε για όσα είχαν συμβεί.

Κατέθεσε επίσης μια μητέρα η οποία ανέφερε ότι είχε ακούσει να συζητούν για  τον εκπαιδευτικό ότι “πειράζει τις μαθήτριες” και παρότι είχε ρωτήσει γενικά την κόρη της αν είναι όλα καλά στο σχολείο, δεν της είχε πει κάτι. Μέχρι που μια μέρα η κόρη της της μίλησε ανοιχτά και τότε όπως είπε η μητέρα, ο σύζυγός της απειλούσε να βρει και να χτυπήσει τον εκπαιδευτικό. «Γι’ αυτό δεν μιλούσα τόσο καιρό γιατί φοβόμουν ότι ο πατέρας μου θα ήθελε να σκοτώσει τον κύριο» είπε η μάρτυρας, μεταφέροντας τα λόγια της κόρης της.

Από την πλευρά της υπεράσπισης συνεχίσθηκαν οι ερωτήσεις όσο αφορά τις απουσίες και το απουσιολόγιο. Σε πολλά σημεία κατά την εξέταση των κοριτσιών οι ερωτήσεις των δικηγόρων ήταν επιθετικές και σε υψηλούς τόνους προκαλώντας μάλιστα σε κάποιο σημείο την έντονη αντίδραση μητέρας η οποία εισέβαλε στην αίθουσα με φωνές.

Η δίκη διεκόπη στις 3 το μεσημέρι λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχισθεί αύριο.

To top