Μεριδιούχοι Συνεταιριστικής: «Να αποδοθούν ακέραιες οι ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο»

Μεριδιούχοι Συνεταιριστικής: «Να αποδοθούν ακέραιες οι ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο»

Την 1η Ιουνίου θα συνεχισθεί στο Εφετείο Κακουργημάτων  η μεγάλη δίκη για το σκάνδαλο χρεωκοπίας που οδήγησε στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου. Με αφορμή τη συνέχιση της δίκης ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Τράπεζας, σε ανακοίνωσή του ζητά απόδοση ευθυνών μετά από τόσα χρόνια για την υπόθεση αυτή .

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«….Περιμένουμε μια δίκαιη απόδοση των ευθυνών για τις παρατραπεζικές και παράνομες μεθόδους που κυριολεκτικά χάριζαν κεφάλαια της τράπεζας.
Για τις ατασθαλίες και την διασπάθιση κεφαλαίων των μεριδιούχων.
Για την ευνοιοκρατία και το βόλεμα ημετέρων. Για την αντικαταστατική λειτουργιά των οργάνων που δρούσαν παρασκηνιακά.
Μεγάλο ερώτημα παραμένει σε ένα από τα πιο τρανταχτά οικονομικά σκάνδαλα στο νησί να μην έχουν ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και το πόθεν έσχες για τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους.
Ερώτημα παραμένει η μη παρουσία πολιτικής αγωγής της Τράπεζας της Ελλάδος που ξέρει τις υποθέσεις και είχε την ευθύνη έλεγχου.
Ερώτημα ακόμα παραμένει γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος έχοντας διορίσει επίτροπο από το 2005 στην Συνεταιριστική Τράπεζα, έχοντας τον πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων της, επέτρεπε την λειτουργία της, δεν επενεβει σε διορθωτικές ρυθμίσεις και άφηνε να χαθούν τα χρήματα των μεριδιούχων.
Ερώτημα παραμένει και ο ρόλος της ιδιωτικής εταιρίας PQH που της ανέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος την εκκαθάριση αφού δεν έχει δημοσιοποιήσει ισολογισμούς για τα έξοδα και εισπράξεις. Δεν επεδίωξε αυτά τα χρόνια καμία συνεργασία με τον Σύλλογο Μεριδιούχων.
Η PQH καθώς και η Τράπεζας της Ελλάδος δεν δεσμευτήκαν ποτέ για την μη συμμετοχή των Μεριδιούχων στις ζημίες της Τράπεζας.
Όπως φαίνεται η εκκαθάριση αργά ή γρήγορα θα τελειώσει και θα ζητηθεί ο «λογαριασμός» δηλαδή να συμμετέχουν και οι μεριδιούχοι στο διπλάσιο της άξιας των μεριδίων (εκεί που μας χρωστάνε θα μας πάρουν και το βόδι).
Απαιτούμε: Η Κυβέρνηση και η Βουλή να νομοθετήσουν επί τέλους την μη συμμετοχή των μεριδιούχων στις ζημίες της εκκαθάρισης. Τονίζουμε ότι όλα τα κόμματα διάκεινται ευμενώς στο δίκαιο αίτημα μας. Θα γίνει ακόμη μια νέα προσπάθεια πίεσης μαζί με τους συλλόγους μεριδιούχων από τις άλλες υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικές Τράπεζες που έχουν ανάλογο αίτημα.
Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποδώσει ακέραιες τις ευθύνες στους υπευθύνους του μεγάλου σκανδάλου της χρεωκοπίας της Συνεταιριστικής τράπεζας παρά την τεράστια χρονική καθυστέρηση»
Καταλήγοντας ο Σύλλογος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Στρατή Ψαρρά, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου . για την πρόσφατη απώλειά του.

To top